Als jij, net als ik, verschillende dioptrieën hebt verloren door spellen als Asteroids e Geometrie Wars je bent op de juiste plek. Vanaf het eerste moment dat ik toeval ontmoette met Nova Drift het was liefde op het eerste gezicht.

Van deze titel mag je geen triple A of typische formules van de vrij te spelen vandaag, eerder is het redelijk om een ​​sap van te verwachten gameplay e voelt. Voor de ouderen onder jullie, geloof me, kijk maar eens naar screenshot.

"Roguelite" space shooter, deze parel is gedefinieerd door de maker

Nova Drift het is een schattige en verdomde grappige titel, hoewel ik op het moment dat ik deze regels leg, nog steeds in het spel zit Vroege toegang met geplande releasedatum Maart 27 dit jaar. Daarom hopen we dat de game een tijdje zal worden ondersteund door het toevoegen van content die op dit moment een beetje belachelijk is en na slechts een paar uur spelen opraakt. Iedereen zou moeten stoppen: al dit werk werd gedaan door één persoon, Jeffrey Nielson tot op heden het enige lid van chimere, behalve voor de audioscoop die ad hoc is gemaakt door Mijlen Tilmann di Pixeljam. Binnenkort is het eindelijk mogelijk om te spelen Nova Drift ook dankzij een campagne Kickstarter succesvol afgesloten in de 2017 en de ondersteuning ontvangen van gemeenschap e tester die beste Jeff vergezelde tijdens de dracht van de titel. Maar laten we in de videogame zelf gaan, ver van me willen ziek worden met vervelende incipits Sabaku-stijl.

Nova Drift, een space shooter met elementen roguelite, presenteert een grafische sector ongelooflijk glad e scorrevole, ook dankzij de eenvoud van de afbeeldingen. Desondanks slaagt de titel erin om een ​​opmerkelijke visuele impact te bieden: we zijn immers niet zo verwend dat we de 4K nodig hebben om ons te prikkelen voor een videospel. De verwijzing naar de glorie van het verleden met een knipoog naar het heden is duidelijk. Het enige pijnlijke punt naar mijn mening, waarschijnlijk te wijten aan mijn opdoemende ouderdom, is het overdreven luccicosità, geef me de term, van sommige vijanden en sommige wapens, zelfs als het bovenstaande op geen enkele manier de bruikbaarheid van het product ondermijnt.

De blik is opmerkelijk en toont de spieren met een minimaal ontwerp, maar met een sterke impact

De helling sonoor van de titel is niets uitzonderlijks. Maar wees voorzichtig, dit betekent niet dat het inderdaad een slechte factuur is, de grootste fout is dat het niet die extra persoonlijkheid heeft en het gevoel van "al gehoord"Die is soms sterker dan normaal. Een groot voordeel van de audiosector is daarentegen om te mixen en te passen als een handschoen waarmee elke situatie wordt geconfronteerd, zodat soms zelfs de achtergrond wordt genegeerd. Juist dit is een van de sterke punten van een soundtrack: het gebrek aan bewustzijn van zijn aanwezigheid omdat het goed met de situatie trouwt.

Gaan analyseren van de gameplay het is moeilijk om het met een paar regels te beschrijven, het moet met de hand worden geprobeerd. De eerste aanpak kan zeker aanleiding tot bezorgdheid geven, vooral als u de opdrachten van gebruikt tastiera, aanpasbaar echter ook in bedieningshendel o muis naar believen, maar na een paar games blijkt de controle over het ruimteschip ongelofelijk vloeistof. Om het kort te maken met een sleutel schiet je en met de andere geef je gas maar in één richting, dus het is ons een genoegen om te leren "driftare". Een lof voor de baas vechten, zeer goed gestructureerd en met een goed gekalibreerde moeilijkheidsgraad.

Elke baas heeft meer manieren om aangesproken te worden

De progressie is nog nooit saai gebleken, zelfs niet na talloze lopen, om een ​​spelritme te bereiken krankzinnig genoeg, een goede variëteit in de bouw en uitstekende herspeelbaarheid, ook dank aan de totale verandering van aanpak die men heeft gebaseerd op de variatie van wapens en perk unlockables. Zeker na het ontgrendelen van alles begin je een licht gebrek aan inhoud te merken, maar het gebeurt pas na vele uren spelen. Nogmaals wil ik erop wijzen dat Nova Drift het is gemaakt door een enkele persoon, daarom verlenen we het goede Jeff een beetje tijd om alles uit te breiden. Ik kwam niet specifiek naar voren in de details over unlockables en verschillende methoden om je de smaak van ontdekking te laten, het is tenslotte zelf een pijler van de hele productie.

Zolang je builds wilt veranderen om meer mogelijk te proberen, zal elke run anders zijn dan de vorige

Kortom, we worden geconfronteerd met het klassieke spel gemakkelijk te benaderen maar moeilijk te beheersen. De enige twee kritieke punten die ik in de beoordeling zou willen benadrukken, zijn:

  • Het ontbreken van een systeem van cloud redding, het spel uitproberen op meerdere pc's om het op machines te testen instap, Ik moest elke keer opnieuw beginnen.
  • De afwezigheid van een leaderboard online wat zeker een belangrijk stuk kan toevoegen aan de mate van uitdaging door een extra herhalingswaarde te bieden.

Zoals beloofd was de recensie kort maar verdomd intens, geschreven met het hart in de hand. Ik zou het kopen van harte aanbevelen voor een echt schamele prijs, 12,49 € bij de lancering op Steam of Itch.io, en een belachelijk gewicht, ongeveer 150 Megabyte voor uren en uren puur plezier. Na wat woorden te hebben uitgewisseld met de ontwikkelaar, kan ik zeggen dat ik vooral getroffen werd door het enthousiasme en de liefde voor Jeff naar Nova Drift, zijn eerste werk. Hoewel niet mammoet, krijgt de titel in kwestie volledige cijfers.