Gisteren was de eerste aflevering van State of Play, een nieuw Sony-formaat uitgezonden, in de voetsporen van Nintendo Direct, het zou een showcase moeten worden voor updates en nieuwe releases van PlayStation. Het is bekend dat een etalage mooi wordt, interessant, wanneer je erachter kunststukken, mooie kleren, prachtige cakes kunt bewonderen. Kortom, een vitrine zonder inhoud verliest zijn charme en bruikbaarheid. Hier, als we de eerste aflevering van State of Play zouden kunnen beschrijven, zou de afbeelding zeker dit zijn: een lege en nutteloze vitrine.

Let wel: we zijn niet degenen die de titel of de aankondiging van het jaar koste wat kost willen. Ook omdat de videogame voor ons zeker niet vermindert tot die drie / vier triple A die van jaar tot jaar de markt monopoliseren. Zoals, op hetzelfde moment, het kan zeker niet worden teruggebracht tot twee games voor VR en de beurs voor skinny trailers zonder releasedata, nuttige info. Niet met de claims waarmee Sony dit nieuwe formaat presenteerde, niet met de normen die door andere concurrenten worden gegarandeerd (zie Nintendo Direct).

Aan de andere kant is het populair oordeel niet langzaam geweest en heeft het, zoals vaak gebeurt, weinig ruimte voor dubbelzinnigheid. De afkeer van de directe ver overschrijden de likes en negatieve opmerkingen zijn de meest populaire.
De indruk is dat, gezien de vele exclusives die spelen (Death Stranding, The Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima) en dit de lancering is, er misschien iets meer werd verwacht. Iets dat zeker niet is aangekomen.

Reacties

antwoorden