Toen het werd aangekondigd One Piece World Seeker, Ik werd met grote belangstelling gegrepen. Omdat ik fan was van de manga, kon ik het potentieel van de titel niet volledig negeren. Een open wereldspel op een nieuw eiland in het One Piece-universum, gecentreerd op een exclusief verhaal dat specifiek door Eiichiro Oda in eigen persoon is geschreven? Nou, je hebt mijn aandacht. World Seeker had de mogelijkheid om weg te gaan van de voorgestelde musou-formule in de verschillende hoofdstukken van One Piece Pirate Warriors, evenals de mogelijkheid om een ​​vechtsysteem te ervaren dat anders is dan dat van een vechtspel zoals One Piece Burning Blood, meer richting de actie. Bovendien vormde het feit dat de personages van de franchise met elkaar konden communiceren in nieuwe situaties het element dat het idee intrigerend maakte. Kortom, er waren alle voorwaarden om een ​​interessant spel te verwachten.
One Piece World Seeker hij doet alles wat ik zojuist heb gemeld, maar het is jammer dat hij het doet met grote oppervlakkigheid en weinig moed om te durven, te zinken op het eiland van middelmatigheid en vast te lopen in vermijdbare lichtheid.

Een wereld met weinig om naar te zoeken

Laten we beginnen met een volgorde van het aspect dat de titel zou moeten karakteriseren, dat wil zeggen de mal open wereld en trama, zonder iets te verwoesten dat niet is opgenomen in de eerste minuten van het spel. Wij zijn er Prison Island, een eiland dat de naam zegt, wordt door de marine gebruikt als een gevangenis voor piraten. De plaats staat bekend om zijn rijke minerale rijkdommen, waarvan er één alleen hier te traceren is. Dit heeft in de loop der jaren de belangen aangetrokken van vele regeringsbevoegdheden en uiteraard van gewetenloze plunderaars, bereid om de gevangenname te riskeren om de rijkdommen te grijpen die door het territorium worden aangeboden. De directeur en hoofd van het eiland is Isaac, een strenge en rigoureuze marinier die binnen zijn invloedssfeer zelfs bij admiraals autoritaire macht heeft. Hij verzet zich ertegen Jeanne, een jonge zonne-meid die heel veel geeft om het eiland en zijn bewoners. De twee zijn de representatieve gezichten van twee tegengestelde facties, de pro-mariniers en de anti-mariniers. Luffy, naar de plaats op zoek naar schatten en gevangen genomen, wordt geholpen door Jeanne en besluit de gunst terug te geven ter ondersteuning van zijn zaak. Hoe kun je lezen, de fundamenten van de geschiedenis zijn solide en ontwikkelen zich met intrigerende implicaties, zelfs als in de eerste uren het spel echt worstelt om aantrekkelijk te zijn. Niets dat iemand doet huilen voor een wonder, maar Oda's hand is duidelijk zichtbaar, vooral in de ontwikkeling van de relatie tussen Luffy en Jeanne.
Het ontwerp van het eiland is ook indrukwekkend, gekenmerkt door kleine havendorpen, een grote stad en verschillende bos-, berg- en mijngebieden. Jammer dat het allemaal hier is en allemaal klein genoeggezien de normen waaraan de open werelden van de afgelopen jaren ons hebben gewend. Het is mogelijk om de route tussen de extremen van het eiland af te leggen door in vijf minuten te rennen, nog minder door de Gom Gom Razzo te gebruiken, leuke maar soms onnauwkeurige snel bewegende vliegtuigmechanica. De grootte van de kaart zou zelfs geen probleem zijn als het rijk was aan verschillende activiteiten, die ontbreken in het spel. Het is niet mogelijk om een ​​gebouw binnen te gaan, er zijn geen winkels, geen minigames, geen echte verzamelobjecten. De enige substantiële verrijking van het hoofdperceel zijn de secundaire missies, waarbij verschillende personages uit de wereld van Een stukje en inzicht bieden in primaire evenementen. Breid daarnaast het karmaniveau van Luffy met hen. Elk van hen vereist dat aan de vereisten wordt voldaan en zodra ze zijn verkregen, kunnen kleine dialogen worden ontgrendeld. Bereikte de 100% met een personage met wie je bent beloond ... niets, gewoon een andere dialoog. Karma is een van de potentieel zeer goede ideeën van het spel, maar wordt aan zichzelf overgelaten, zonder een echte ontwikkeling of een bevredigende beloning. Was het zo moeilijk om de personages een uitrusting te geven of zelfs een speciale filmpje?
Terugkerend naar secundaire missies, deze zijn teruggebracht tot het steeds herhalen van dezelfde activiteiten. Of het nu gaat om vechten tegen een groep vijanden, op sommige plaatsen naar objecten zoeken en ze afleveren of van het ene deel van het eiland naar het andere gaan om met iemand te praten, de maximale variatie die te vinden is, zijn de twee staartmissies - al, alleen twee -, sommige getimede missies en de jacht op verborgen schatkisten, anders dan de goed zichtbare kisten op de minikaart zodra je in de buurt bent. Koffertjes bieden materialen of projecten voor het maken van dingen die nogal verwaarloosbaar zijn, lunchrecepten die kunnen worden gebruikt om leden van de bemanning te verkennen en andere materialen of ontwerpen te verkrijgen voor kleding die door Luffy wordt gedragen. Niets waar het echt de moeite waard is om tijd door te brengen.
Hoewel het esthetisch zo goed verzorgd is, heeft Prison Island de speler helaas weinig te bieden, die het hoofdperceel in ongeveer vijftien uur kan voltooien met behulp van de snelle reis, die rond de dertig arriveert met secundaire missies en veertig om alle schatkisten te vinden.

Zoveel verspilde ambities

Verder gaan naar spel mechanica, de titel is getest op alle moeilijkheidsniveaus, die te allen tijde in het optiemenu kunnen worden geselecteerd. Omdat ik al ervaring had met verschillende spellen die op de actie waren ingesteld en rekening houdend met het verleden, besteed aan de lage niveaus van uitdagingen aangeboden door de One Piece-titels, heb ik mezelf eerst op het extreme niveau, de hoogste, gelanceerd, die ik echt niet aan iedereen aanbeveel. Het balanceren van de moeilijkheid is gebaseerd op het zeer oude en banale concept van "je lijdt meer schade, veroorzaakt minder schade" maar op een onevenredige manier, waardoor het onmogelijk en helemaal niet leuk wordt gemaakt om sereen te spelen in de secties tegen groepen vijanden. Sommige basisvijanden zijn in staat om te doden met een enkele opname en het is niet mogelijk om een ​​combo te onderbreken als deze eenmaal is begonnen te ontwijken of blokkeren, wat volgens mij onacceptabel is in een gevechtsysteemactie in de 2019. Daarom, als je gewend bent aan het genre, raad ik aan te spelen op moeilijke of zeer moeilijke niveaus, de laatste nog steeds met wat voorbehoud. Als je aan de andere kant wat zorgeloze en serene uren wilt doorbrengen, op een normaal niveau na een paar uur, zul je al bijna elke vijand kunnen asfalteren.
Het vechtsysteem is verdeeld in twee verschillende stijlen, namelijk de Ambition-modus van Observation en de Ambition-modus van Armour. De eerste maakt het sneller en beter bestand tegen vuurwapens, ten koste van de aanvalskracht. De tweede verhoogt de aanvalskracht, het bereik van de slagen en de weerstand tegen melee-aanvallen, waardoor Luffy aanzienlijk wordt vertraagd tijdens combo's en hem blootstelt aan vijandelijke aanvallen. Het is ook mogelijk om aanvallen vanaf een afstand uit te voeren dankzij het Gom Gom Jet Pistol, dat kritieke schade aan de vijand veroorzaakt als het in het hoofd wordt geraakt. Al deze vaardigheden kunnen worden uitgebreid en uitgebreid met nieuwe technieken. Het idee zou dan zijn om de aanvalstijl aan te passen aan de vijand die voor ons staat, onder andere om als uitgangspunt de twee soorten ambities te nemen die Luffy gebruikt en de nadruk te leggen op een van de meest uitgebuite innovaties van Oda. in de afgelopen jaren. Het ding was ook in dit geval goed doordacht en vervolgens in een hoek gelaten om te wachten tot een goede ziel terugkeerde om het goed te ontwikkelen.. Luffy beweegt op een woody manier, in zeer zeldzame gevallen heb je de behoefte om van stijl te veranderen tegen een bepaalde vijand, terwijl je meestal veilig kunt gebruiken wat je wilt. Nadat de aanvallen zijn ondertekend, wordt een spanningsbalk gevuld, waarmee een van de vier verschillende speciale aanvallen kan worden uitgevoerd. Elk ervan varieert afhankelijk van de situatie, of het nu gaat om een-op-een-rij of een groep tegenstanders. In het spel is er ook een hint van stealth-mechanica, alleen nuttig in een paar infiltratiemissies.
Hoewel al deze ideeën een onuitgesproken potentieel hebben, zijn anderen slecht doordacht of gewoon slecht. Was het echt nodig om de openingstijden voor kisten en interactie met voorwerpen zo lang te maken? Er is sprake van tijden die ook 10 seconden onbeweeglijkheid bereiken om de zeldzaamste schatkisten te openen, die alleen kunnen worden verminderd door punten uit te geven voor een vaardigheid die hiervoor wordt gebruikt. Nee bedankt. De keuze om Luffy alleen vast te maken aan daken en platforms is onbegrijpelijk, waardoor de steunen op de rotsen worden uitgesloten en bepaalde delen van de verkenning saai worden. Heel vaak om dit gebrek te overwinnen, moest ik een strategie gebruiken om hogere punten te bereiken, gebruikmakend van het vermogen van de Gom Gom Ufo, die het mogelijk maakt om een ​​paar seconden te "vliegen". Maar als het gebied waar je wilt aankomen te hoog is en er geen punten zijn om de Gom Gomo Razzo te gebruiken, vergeet het dan.

"The One Piece bestaat", maar het is er niet

One Piece World Seeker hij had alle papieren in regels om een ​​van de meest fascinerende ervaringen in het universum te worden, gecreëerd door Eiichiro Oda. De lichtheid waarmee de ontwikkelaars van Ganbarion ze benaderden de titel, maar deze mogelijkheid werd uitgesloten. Een echte schande om goede ideeën te zien die zo onuitgesproken waren, alsof het team zich had beperkt tot het naar huis halen van het huiswerk met de minst mogelijke inspanning. Gericht op het elimineren van vermijdbare problemen, het indienen van enkele imperfecties en het verbeteren van de sterke punten, One Piece World Seeker het had een meer dan geldige game kunnen zijn. Helaas is het eindresultaat matig, waardoor de titel overgeleverd aan de genade van de "had kunnen zijn, maar dat was het niet".
Ik zou het aanraden World Seeker alleen voor fans van de franchise die op zoek zijn naar een manier om een ​​paar zorgeloze uren door te brengen terwijl ze een leuk en goed gestructureerd verhaal te horen krijgen, en zeker niet voor de volledige prijs. Voor al diegenen die op zoek zijn naar een echt geldige open wereldgame, weet dat de grote schat, de One Piece, bestaat maar niet wordt gevonden op Prison Island. Blijf kijken.

Reacties

antwoorden