De wereld van videogames breidt zich uit, gamers nemen toe en samen met hen neemt ook het aantal valsspelers toe. In het tijdperk van videogaming van beroep, wordt het nog belangrijker om het valsspelen op de best mogelijke manier af te sluiten, een onaangenaam en onrechtvaardig fenomeen.
Het is in dit opzicht dat Denuvo, bekend om zijn anti-piracy software, presenteerde zijn nieuwe Anti-Cheat-systeem tijdens de GDC 2019.
'Vreemdgaan ruïneert videogames voor eerlijke spelers en heeft een grote impact op de wereld van eSports, waar vaak grote prijzen voor het grijpen liggen "zei Reinhard Blaukovitsch, managing director van Denuvo.

Irdeto, eigenaar van Denuvo, stelde hij in plaats daarvan dat het 77% van de spelers wordt geleid om het spel te verlaten als je denkt dat je tegenstander niet volgens dezelfde regels speelt. Er staat ook dat Denuvo Anti-Cheat een minimale impact heeft op de spelervaring van de gebruiker en de voortdurende inzet van het bedrijf vertegenwoordigt om de integriteit van games en eSports te behouden.