Apple heeft aangekondigd Apple Arcade, zijn gaming-abonnementsservice gemaakt voor de cross-platformactie tra mobiel, desktop e Apple TV.

De service van Appel biedt, door de betaling van een maandelijks abonnement, onbeperkte toegang tot de betaalde titels aanwezig op deApp Store.

Onder de partners die deel uitmaken van het project hebben we hoog-klinkende namen zoals Sega, Konami, Disney, Cartoon Network en vele anderen, met meer dan 100 exclusieve dagen als onderdeel van de service en met nog vele anderen in de toekomst.

Appel hij maakte duidelijk dat elke game offline kan worden afgespeeld terwijl toekomstige updates gratis en zonder extra kosten worden aangeboden.

Een van de meest interessante functies van de service is die van het kunnen overbrengen van het ene apparaat naar het andere en hervatten precies waar het werd gestopt. Ook de spellen zullen zijn zonder reclame of microtransacties.

Apple Arcade zal beschikbaar zijn in 150-landen dit najaar, maar nog steeds niets wat we kunnen weten over de prijs van het abonnement. Onder de titels die aanwezig zijn in de service om te rapporteren Overland, Fantasian (van de maker van Final Fantasy Hironobu Sakaguchi) En Voorbij de stalen lucht, grafisch avontuur dat 25 jaren geleden groot succes had op Amiga en pc, een titel die een goeroe van de comics-industrie als een goeroe heeft Dave Gibbons, co-auteur van Watchmen.