Cross-play is nu een onderwerp van fundamenteel belang geworden voor de hele spelwereld, waarbij gamers, ontwikkelaars en natuurlijk de grote reuzen van de industrie betrokken zijn. Het is duidelijk dat laatstgenoemden het laatste woord hebben over dit onderwerp en ze lijken het pad van samenwerking te volgen. Alles behalve Sony.

Met een paar geselecteerde spellen (zoals Fortnite en Rocket League) verwijderd, Sony is altijd terughoudend geweest met het verwelkomen van wat velen voorspellen, is de onvermijdelijke toekomst van videogames met open armen. Aan de basis, zoals Sony herhaaldelijk heeft bevestigd, zijn er zeker economische evaluaties.

Gaminbolt, in een interview met Rachael (lid van Jumpstick, ontwikkelingsteam achter DownStream: VR Whitewater Kayaking) sprak hierover. Rachael stuurde ze zeker niet om te zeggen en antwoordde luid en duidelijk:
"Ik denk dat het hun bedoeling is om hun eigen ommuurde tuin te creëren en deze te gebruiken om spelers weg te spelen van hun concurrenten. Ik kan hun positie vanuit economisch oogpunt begrijpen, maar ik denk dat het uiteindelijk frustrerend is voor de spelers. Onlangs hebben we enkele bewegingen gezien met spellen zoals Fortnite, misschien veranderen dingen ".

Wat denk je? Heeft Rachael gelijk? Wat is jouw positie op cross-play?

Reacties

antwoorden