De Overwatch-gemeenschap heeft meteen laten zien dat het een van de ergste ooit kan worden. Blizzard, in een poging om zet een stuk, Afgelopen zomer kwam hij tussenbeide met de introductie van een systeem waarmee ze naast het straffen van de slechteriken het goede gedrag van de individuele gebruikers konden belonen. Spelers kregen vervolgens de gelegenheid om het gedrag van andere teamgenoten te beoordelen. De resultaten waren verbluffend: enkele weken nadat het systeem was geactiveerd, verklaarde gamedirecteur Jeff Kaplan dat beledigende chats in officiële wedstrijden met meer dan 26 procent in Amerika en 16 procent in Korea waren gedaald.

Vandaag, bijna een jaar na de introductie van het nieuwe systeem, bieden de gegevens een nog beter vooruitzicht. Onderzoeker Natasha Miller verklaarde zelfs dat Overwatch-spellen met toxisch gedrag met 40% afnamen. 

Speel je Overwatch? Heb je het verschil gevoeld? Ben je het eens met de gegevens en percentages?