De Overwatch-gemeenschap heeft meteen laten zien dat het een van de ergste ooit kan worden. Blizzard, in een poging om zet een stuk, afgelopen zomer kwam hij tussenbeide met de introductie van een systeem dat, naast het bestraffen van de slechteriken, hen in staat stelde om het goede gedrag van de individuele gebruikers te belonen. Spelers kregen vervolgens de kans om het gedrag van andere teamgenoten te beoordelen. De resultaten waren verbluffend: een paar weken nadat het systeem was geactiveerd, verklaarde gamedirecteur Jeff Kaplan dat beledigende chats in officiële games met meer dan 26 procent in Noord- en Zuid-Amerika en 16 in Korea waren gedaald.

Vandaag, bijna een jaar na de introductie van het nieuwe systeem, bieden de gegevens een nog beter toekomstperspectief. In feite zei onderzoeker Natasha Miller dat Overwatch-spellen met toxisch gedrag met 40% afnamen.

Speel je Overwatch? Voelde je het verschil? Bent u het eens met de gegevens en percentages?