Gisteren was aangekondigd Google Stadia, de nieuwe entertainmentservice Mountain View die een enorme revolutie in de gamewereld belooft. Aan de basis van alles zal er de internetverbinding en dit is natuurlijk een geweldige pro omdat je geen krachtige machines nodig hebt om geweldige uitvoeringen te hebben, maar aan de andere kant een behoorlijk krachtige band zal nodig zijn, maar niet zo prohibitief.

De persvoorlichter verklaarde dat om 60fps bij 1080p te hebben, heb je een verbinding met 25 Mbps nodig, met solo nog een paar meg om 4K te bereiken, dankzij verbeteringen en optimalisaties die vanaf hier worden uitgevoerd om te starten.

Hij gaf ons wat meer precieze informatie Digital Foundry, die Assassin's Creed Odyssey probeerde, met de verschillende mogelijke scenario's.

Met een zeer goed netwerk (200-megabit, via Wi-Fi), is de invoervertraging van een game op Google Stadia rond i 166 milliseconden, dezelfde waarde als een spel dat lokaal wordt uitgevoerd op Xbox One. In vergelijking met een pc zijn de prestaties lager, aangezien de laatste 133 ms naar 30fps en 100 ms naar 60fps doet.

Dankzij enkele hulpmiddelen die door Google beschikbaar worden gesteld, is het ook mogelijk om spelprestaties te simuleren op basis van verschillende beschikbare banden: in het ergste geval, met een verbinding rond de 15 Mbps, de input lag komt tot 188 ms met een resolutie van 720p.

Nummers zijn eigenlijk niet prohibitief, maar zeker niet allemaal (vooral in landen als Italië) zullen in staat zijn om op maximale prestaties te spelen.

Googla Stadia Zal het lukken om zichzelf te vestigen in deze videogamemarkt?

Reacties

antwoorden