Braveland-trilogie is een strategische turn-based RPG met cartoon graphics, porting to Nintendo Switch van de drie titels in deze serie (Braveland, Braveland Pirate en Braveland Wizard) die al op de pc zijn uitgebracht tussen de 2014 en 2015.

HEXAGONS, VOOR MIJ!

De drie aanwezige spellen hebben duidelijk drie verschillende verhalen, maar geen van hen zal de geschiedenis ingaan als het beste scenario in de wereld van videogames, omdat ze in werkelijkheid meer als entertainment tussen het ene gevecht en het andere fungeren om ruimte te laten voor het hart van het spel, wat precies het gevecht.

Het is mogelijk om elk van de drie titels onafhankelijk van elkaar te spelen, maar de game zelf adviseert ons om de vorige verhalen te voltooien voordat je een nieuw avontuur induikt, ook omdat Pirate en Wizard wat extra functies bieden in vergelijking met het basisspel. Aan de andere kant vereist elk van de 3-spellen slechts enkele uren werk, waardoor ze bijna vergelijkbaar zijn met de hoofdstukken van een enkele titel.

En zeg niet dat de game je niet waarschuwde.

Er zijn drie moeilijkheidsgraden, die ook tijdens het huidige spel kunnen worden gewijzigd. Op eenvoudig en normaal niveau is er niet veel om over na te denken: je kunt gevechten bijna altijd met dezelfde strategie tegemoet treden en het volledige vegen nauwelijks riskeren. Aan het einde van elke strijd worden onze eenheden "genezen" ten koste van een paar gouden munten en daarom is het mogelijk om op een ontspannen manier te spelen.

Aan de andere kant is de Moeilijke modus niet het geval, waarbij niet alleen de vijanden waarmee moet worden omgegaan zwaarder zijn, maar ook de kosten van genezing aan het einde van het gevecht worden verhoogd, zonder de geldbeloningen aan het einde van de strijd te verhogen. We zijn nog niet op het Lunatic-niveau met de laatste permadeath Fire Emblem, maar hoe dan ook Braveland-trilogie geconfronteerd met zijn hoogste moeilijkheidsgraad vereist het een bepaalde hoeveelheid strategie en programmering in elke strijd.

De kaart van de spelwereld is vrij lineair: je kunt van het ene punt naar het andere gaan en je kunt alleen verdergaan na het voltooien van het gevecht of de vorige gebeurtenis. Sommige "knopen" laten kleine afwijkingen toe, waar er extra gevechten zijn die ons in staat stellen om een ​​minimum te maken van "slijpen"Zowel geld als ervaring, en het deblokkeren van locatiebonussen als rekruteringscentra voor eenheden of eenvoudige gebeurtenissen die ons extra buit opleveren, maar nooit iets schokkends met betrekking tot het verhaal (wat we ons herinneren, is vrij mager). Het is relevant om dat te overwegen Braveland-trilogie presenteer geen willekeurige gevechten die ons sessies van toestaan "Power leveling".

Naarmate je verder gaat in de geschiedenis, worden de gevechten steeds moeilijker en ingewikkelder, dus zelfs bij lagere moeilijkheidsgraden is het raadzaam om de eenvoudigste kaarten slim te spelen om met het volledige rooster tot deze veldslagen te komen.

Het doet me denken aan iets ...

De selectie wordt beheerd met een systeem a "Stars": elke eenheid heeft een precieze waarde en het is mogelijk om onder onze commando's slechts tot een bepaalde som van de totale sterren te hebben. Als dit probleem zich in de eerste gevechten niet voordoet, ga je door met het spel en zoek je naar sterkere eenheden (meestal met meer sterren), dan moet je keuzes maken over wie je naar de strijd moet brengen volgens jouw behoeften.

Zodra een confrontatie begint, is het duidelijk hoe Braveland-trilogie haal inspiratie uit een historische titel zoals Heroes of Might and Magic, in feite vinden de gevechten plaats op kaarten met hexagonale vierkanten, in tegenstelling tot een historische titel van de Nintendo hoe Fire Emblem die in plaats daarvan kaarten gebruikt met vierkante vakken. Veel eenheden in het spel, elk met unieke kenmerken en speciale vaardigheden met cooldown en vooral elk van de 3-spellen heeft nieuwe en verschillende eenheden.

Je zult dit onthouden als de dag dat je bijna arme Jim vermoordde! De piraten-instelling is degene die ik het minst leuk vond, maar op het niveau van de gameplay, zeker de meest interessante.

Combat kan zowel met de fysieke toetsen als met de worden beheerd touchscreen, daarmee het potentieel van het benutten Nintendo Switch zeker slimmer dan veel andere porteringen "lui"Wie heeft deze mogelijkheid niet voorzien. Er zijn veel opties beschikbaar voor de speler om het gevecht beter te beheren, inclusief de mogelijkheid om de snelheid te verhogen of de statistieken van de eenheden op het scherm te bekijken. Deze laatste optie is van fundamenteel belang op een moeilijk niveau omdat het ons in staat stelt de vijandelijke tegenaanval nauwkeurig te voorspellen en te begrijpen wanneer en hoe we bepaalde eenheden eerder dan andere moeten aanvallen en verliezen zo veel mogelijk beperken.

Na elk gevecht ontvangen we een bepaalde hoeveelheid geld en ervaring: de eersten dienen meestal om nieuwe eenheden te werven of die wonden te helen tijdens de strijd, terwijl de ervaring ons in staat stelt om het niveau van de held die we gebruiken te verhogen. Bij elke niveauovergang krijgen we de mogelijkheid om te kiezen tussen twee vaardigheden die de eenheidsstatistieken onder onze opdracht wijzigen: verhoog bijvoorbeeld de aanval van de fysieke eenheden of verbeter de verdediging tegen magische aanvallen.

De beste verdediging is de aanval ... of niet?

We hadden het over extra functies voor Braveland Wizard e Braveland Pirate, wat in feite bestaat uit de aanwezigheid van een Talent Tree voor onze held die een bepaalde aanpassing van het personage en de eenheden onder zijn commando mogelijk maakt, waardoor deze twee "hoofdstukken" zeker interessanter zijn dan het basisspel. Ook in Braveland Pirate onze held, Jim, neemt actief deel als een eenheid in de veldslagen, maar gelukkig gaat het spel niet naar Game Over als hij wordt gedood en kan worden opgewekt / behandeld zoals alle anderen aan het einde van het gevecht voor de juiste prijs.

Braveland-trilogie is een goede poort voor Switch, vooral dankzij de integratie van het touchscreen in de gevechten, wat het voordeel heeft veel mooie dingen te lenen van andere strategische turn-based RPG's, maar ook het grote nadeel van het niet voorstellen van iets heel nieuws. Op grafisch niveau heeft het spel een zeer aantrekkelijke grafische weergave en bovendien is het volledig in het Italiaans gelokaliseerd, waardoor veel spelers die de titels in het Engels verkeerd begrijpen, alleen maar blij zijn.

Voor liefhebbers van het genre, gezien de vrij lage prijs (15 euro), kan het een goede koop zijn om de wachttijd te doden Fire Emblem (van wat we er bijna zijn), terwijl het voor de eerste keer in deze wereld een ideaal 'instapproduct' kan zijn om bekend te raken met de typische mechanica van turn-based strategische RPG's.

Reacties

antwoorden