Dragon Ball Xenoverse 2 werd ongeveer drie jaar geleden uitgebracht en was een groot succes voor Bandai Namco, die het blijft ondersteunen. In een poging om nog meer spelers aan te trekken, heeft het spel een versie een beetje met meer inhoud dan een demo, maar minder dan wat een gratis versie zou kunnen zijn.

The. Zal worden gepubliceerd 20 maart su PlayStation 4 e Xbox One. Met deze versie kunnen spelers vijf afleveringen van het verhaal uitproberen. Ze zullen ook kunnen deelnemen aan online gevechten en speurtochten, en kunnen spelen tegen spelers die de volledige versie van het spel hebben (online evenementen en missies van experts worden uitgesloten). De mogelijkheid om te spelen in de Colosseum-modus zal worden opgenomen. Bovendien kunnen spelers gegevens van de lite-versie overzetten naar het volledige spel in geval van aankoop.