Blijf woeden de controverse op launcher van Epic Games, door veel partijen beschuldigd van het verzamelen van persoonlijke gegevens van gebruikers rechtstreeks vanaf hun computer. Epic moest reageren op beschuldigingen, maar persberichten waren niet voldoende om Valve gerust te stellen: dat laatste in feite zal een onderzoek uitvoeren op weg naar de launcher toegang tot Steam-gebruikersgegevens die deze gebruiken.

Met de Epic Games Store kun je importeer je vrienden van Steam na registratie. Als onderdeel van deze functie maakt het opstartprogramma een gecodeerde lokale kopie van het bestand localconfig.vdf. Epic claimt alleen toegang te hebben tot deze kopie door toestemming gebruiker, alleen met het oog op het importeren van de vriendenlijst. Maar Valve zei dat ze erg ongerust was, erop wijzend dat de gegevens verzameld door launcher Sono privé, eigendom van gebruikers en uitsluitend op hun computers worden opgeslagen. Meer specifiek stelt Valve dat deze gegevens helemaal niet bedoeld zijn voor software derden, net als de launcher van Epic Games.

De Epic Games Store heeft onlangs de roadmap voor de verbeteringen hij is van plan het te introduceren tijdens de 2019, en de controverse over de privacy van gebruikers gaat absoluut gepaard met een ongunstige timing. Zelfs als het positief zou moeten worden opgelost voor Epic en het zijne launcher, de controverse loopt in elk geval het risico alleen te zijn een van de vele hoofdstukken in groeiende rivaliteit tussen de Epic Games Store en Steam.