Hymne het begon zeker niet op de beste manier, met veel gebruikers die klagen over verschillende problemen die de algehele ervaring in gevaar brengen. De ontwikkelaars hebben zichzelf beschikbaar gesteld om naar de feedback te luisteren en zo te verbeteren wat niet werkt in de laatste titel BioWare, maar blijkbaar i heldere tonen van klachten hebben professionals ontmoedigd.

In de laatste stadia van ontwikkeling, in feite, de leidende producent Ben Irving en de ontwikkelingsmanager Camden Eagar, op Reddit, ze hebben inderdaad gewillig geluisterd naar de meningen van de spelers, met ze gesproken tot de tonen verder gingen dan respect, wat de twee ontmoedigde ze begonnen steeds minder te posten en te reageren. BioWare heeft een verklaring gegeven:

Aanvankelijk waren de dingen hier veel vriendelijker voor leden van het ontwikkelteam die normaal gesproken niet op sociale kanalen of forums spreken. Vragen beantwoorden en informatie geven wordt graag gedaan als de tonen kalm blijven.

Waarom zou een ontwikkelaar tijd verspillen met antwoorden als hij weet dat hij waarschijnlijk vijandige of vlammende antwoorden krijgt? Ik zou willen dat mensen dit in gedachten houden. Wanneer ze zeggen "wees aardig of de ontwikkelaars zullen stoppen met posten" is het waar bij 100%.

De kritiek, indien constructief, is zeker nuttig en kan ontwikkelaars helpen een titel te verbeteren om het aantrekkelijker te maken voor spelers; teleurstelling is zeker gerechtvaardigd, maar dit mag niet worden toegestaan kritieken die de respect voor ontwikkelaars overschrijden.