Zoals we eerder hebben gemeld, SEGA heeft de distributie in Japan van gestopt Oordeel, spin-off van de reeks Yakuza. De blokkade vond plaats na de arrestatie van een van de acteurs, Pierre Taki, die in het bezit was van cocaïne. Maar het lijkt erop dat de beslissing werd helemaal niet gedeeld door Daisuke Sato, producent van de Yakuza Studio.

De Japanners verklaarden zich absoluut tegen het besluit van SEGA, waarin staat dat de persoonlijke zaken van Pierre Taki geen invloed mogen hebben op het werk. Sato's verklaring is sterk, gezien het feit hoe slecht druggebruikers in Japan worden gezien. echter SEGA houdt het laatste woord over de kwestie en lijkt op dit moment niet bereid terug te gaan naar haar beslissing. Square Enix heeft onlangs ook verklaard dat het Olaf's Taki, stemacteur zal vervangen in Kingdom Hearts 3, met iemand anders.

We zullen zien of Sato's uitspraken een effect hebben op de affaire. Voorlopig Oordeel hij blijft in de pits en lijkt voorbestemd om nog steeds over zichzelf te praten, helaas om de verkeerde redenen.