Stardew Valleyin de loop van de tijd ontving hij ontelbare onderscheidingen en positieve kritieken. Geïnspireerd door de Harvest Moon-serie, is het spel ontwikkeld door ConcernedApe, een softwarehuis voor één persoon. Met een open wereldomgeving is het doel van het spel om voor zijn eigen boerderij te zorgen tijdens het verkennen van de omliggende regio. In aanvulling hierop zal het ook nodig zijn om vriendschappelijke relaties te ontwikkelen met de inwoners van de nabijgelegen stad en op monsters te jagen in de grotten, en steeds meer aanwijzingen te vinden over de overlevering van de wereld.

Kort na zijn publicatie op Stoom, het spel bereikte snel de 500.000-kopieën die werden verkocht en bereikte deze, werd bijna onmiddellijk een succes en werd later ook op de hoofdconsoles gepubliceerd. Vanaf gisteren is dit juweeltje eindelijk ook verkrijgbaar in de apparaatwinkels Android tegen de prijs van 8.99 €. Het is duidelijk dat er nog steeds een gebrek aan voorzorgsmaatregelen is, zoals de mogelijkheid om cloud-saves te gebruiken om van het ene apparaat naar het andere te gaan en het spel dat werd onderbroken te hervatten, maar The Secret Police, een studio die voor portering heeft gezorgd, werkt aan repareer alle problemen.