De launcher van epic Games wordt beschuldigd uit verschillende bronnen dat ze, door verschillende bestanden en services in uitvoering te analyseren en doorzoeken, er veel hebben ontdekt gegevens gestolen uit de Epic Games Store.

Inderdaad, het nieuwe programma van het Amerikaanse bedrijf voert er een uit scannen van huidige pc-processen, naast zoeken naar certificaten en DLL's zonder medeweten van de gebruiker. Deze gegevens hebben, naast algemene informatie op de pc, ook betrekking op processen en handtekeningen gerelateerd aan de spellen in de Steam-catalogus gebruiker, alle gegevens vervolgens overgedragen aan Epic Games.

A rechtvaardigen deze manoeuvres is Daniel Vogel van de engineeringafdeling van Epic Games: de verzamelde gegevens zouden deel uitmaken van het "Support-A-Creator" -programma dat de betaling van eerbetoon aan ontwikkelaars mogelijk maakt, naast bijhouden van verschillende statistieken. Dan is er toegang tot cookies en certificaten, uitgelegd door Vogel als iets dat normaal is Op chroom gebaseerd draagraket, waardoor deze gegevens worden gebruikt om de speler nauwkeuriger te "binden". Woorden ook over de kwestie van de Steam-bibliotheek: met de Epic Games Store kun je je Steam-vrienden hiervoor importeren het startprogramma maakt een gecodeerde lokale kopie van het bestand localconfig.vdf en dit wordt alleen naar Epic gestuurd als er expliciete toestemming van de gebruiker is.

Ten slotte verzekert Daniel Vogel degenen die betrokken zijn bij de datalekken naar externe partijen, inclusief Tencent zelf (dat een deel van Epic Games beheert) dat ze aan de Chinese overheid zou kunnen verkopen: Epic verzendt deze gegevens niet naar iemand, of het nu externe partners of aandeelhouders zijn.

Een vrij delicate situatie, waarvan de antwoorden zijn gevonden epic Games maar dat zou zich de meest sceptische zorgen blijven maken.