Sinds enkele maanden is het aanbod van digitale klanten / winkels verrijkt door een nieuwe protagonist, of beter gezegd deEpic Store van Epic Games. Deze nieuwe klant staat zeker nog aan het begin voor opties en catalogus aangeboden, maar Tim Sweeney, hoofd van het bedrijf, weet al waar hij op moet letten om concurrenten zoals Steam te verslaan.

In een interview met MCV UK, Sweeney heeft in feite het volgende verklaard:

We geven ontwikkelaars en uitgevers de winkel die we altijd al als ontwikkelaar voor onszelf hebben gewild.

Deze gevechten worden gewonnen op basis van de aangeboden games, de prijzen en de inkomsten van de ontwikkelaars. Ik denk dat de game-industrie de komende vijf jaar meer zal veranderen dan in de afgelopen tien jaar.

Woorden niet alleen in de Epic Store zelf, maar in het algemeen sector van de videogamemarkt. Volgens Tim Sweeney fysieke winkels zullen binnenkort verdwijnen om exclusief ruimte te geven aan de digitale markt, daarom Epic Games investeert zwaar in zijn winkel. Zal dit echt zo zijn? En zal de Epic Store Steam weten te bereiken en misschien overwinnen?