Apex Legends, meteen vanaf de lancering, maakte zich onmiddellijk bekend, zowel via de media als via zijn media beïnvloeders, de laatste in nauw contact met EA bij titelpromotieactiviteiten. En de beroemdste streamer ter wereld, Tyler "Ninja" Blevins, trad op als een "voorloper" onder al diegenen die zich bezighielden met de gratis te spelen titel. Volgens een nieuwe Reuters rapportzou de jongeman ongeveer zijn betaald een miljoen dollar gewoon om het spel te promoten.

EA betaalde Ninja

Daar bestaat geen twijfel over Apex Legends is een goede strijd royale in staat om enkele uren plezier te geven; maar dit enorme kapitaal dat wordt uitbetaald om het te promoten, roept zeker enkele vragen op over de belangenconflicten. Sterker nog, veel gebruikers wenden zich tot de streamer, vooral vanwege hun eerlijke indrukken van een titel, waarmee ze een echte vertrouwensrelatie tot stand brengen. anders maker van de inhoud de game hebben gepromoot namens EA, maar de follow-up die Blevins heeft op het Twitch-platform 13 miljoen van volgers - suggereert dat hij daarvoor het meest betaald was. Reuters wijst met de vinger naar EA, terwijl de beroemde streamer heeft geweigerd het bedrag te bevestigen, wat de situatie nog steeds maakt minder transparant.