Iets meer dan een week geleden was de tweede verjaardag uitgang van Horizon Zero Dawn, de befaamde exclusieve PS4 van Guerrilla Games. De open wereld titel heeft zich nu gevestigd als een van de meest iconische van Sony's vlaggenschip console, met name dankzij de speciale begrip van de vijand: angstaanjagende machines die lijken op dieren, waardoor de speler het gevoel voortdurend bedreigd. Maar naar aanleiding van deze verjaardag, was er een bericht dat de gevreesde robot vanuit een ander gezichtspunt:

Horizon Zero Dawn prototypes

Ze lijken niet meer zo bedreigend, vind je niet? Op Playstation Blog Herman Hulst, directeur van Guerrilla Games, heeft in feite wat informatie en afbeeldingen gedeeld over de ontwikkelingsfasen van het spel, gewoon om de twee jaar van de titel te vieren. En tussen de vele achtergrondverhalen springen de prototypes van agressieve wezens meteen in het oog: in hun oorspronkelijke staat zien ze eruit als goden gigantische gekleurde blokken, waardig van de beste Lego-producten.

Horizon Zero Dawn prototypes

Jammer genoeg is het niet mogelijk om ze in deze staat aan te kijken, sindsdien ontmantel ze stuk voor stuk het zou zeker leuk zijn. Een ander interessant ding in het beeld is de afwezigheid van Aloy, vervangen door een anonieme soldaat van Killzone 3: In feite, op het moment dat de ploeg had geen duidelijk idee van wat zou het uiterlijk van de hoofdpersoon uiteindelijk geïnspireerd door het gezicht van de actrice Hannah Hoekstra zijn geweest. Het is altijd fascinerend om te zien hoe onze favoriete aandelen zijn gemaakt, en vaak, zoals in dit geval, dietro le quinte ze geven echt bizarre nieuwsgierigheid. We hopen alleen dat ik ons speelgoed ze besluiten niet te rebelleren.