Voor iedereen met een minimum aan programmeerkennis weet hij heel goed dat de functie "willekeurige"Echt bestaat niet in de informatica, maar wat gebeurt er in de wereld van MTG Arena het kan een groot probleem zijn om de game in de nabije toekomst in balans te houden.

Een van de strategische componenten die het meest van invloed zijn op de constructie van een kaartspel, is het vinden van de juiste balans en magie om te voorkomen dat wat is gedefinieerd "mana flood"Of"mana schroef”(Respectievelijk te veel landen trekken of te weinig).

Rule wil dat in de klassieke 60-kaarten, iets meer dan 1 / 3 land is met meer of minder landen dan deze standaard voor het geval je het hebt over besturingsdekken of aggro.

Volgens de Youtuber CoverGoBlue, de shuffler van MTG Arena Het is volledig kapot en je kunt decks te bouwen met een aantal zeer kleine land zonder al te grote een schroef mana problemen, in het bijzonder door het creëren van een versie van de RDW van 13 bergen en de schoonheid van 47 spellen (en wie speelt Magic kan het gevaar begrijpen van deze samenstelling).

Geïntrigeerd, ik wilde het testen en ik speelde een paar uur met een kaartspel dat vrijwel hetzelfde was als dat van CovertGoBlue in de video en ik zie dat wat hij zegt helaas waar is.

Meestal wordt er een spel Esper Control met 26 landen en vaak vond ik mezelf wedstrijden te hebben verloren omdat ik niet kon vangen de noodlottige vijfde verdieping naar Teferi vallen (een van de belangrijkste kaarten in het spel).

Het spelen in plaats 13-land RDW vond ik mezelf vaak nooit te hebben mana problemen (met dank aan een zeer lage mana curve) en soms gaan in mana vloed (van 20 gespeelde wedstrijden ten minste 3 of 4 I gevonden in bochten met 6 6 landen in het spel).

Ik begrijp dat het overwinnen van de grenzen van programmeertalen niet gemakkelijk is, maar een spel bieden dat zoveel volgt op een shuffler die zo gemakkelijk "te gebruiken" is, is eigenlijk een schande.

Gezien ook het geld dat wordt aangeboden voor de grote toekomstige toernooien, Wizards of the Coast zal onvermijdelijk weg moeten rennen en een shuffler vinden met nieuwe routines, om ons een evenwichtiger en gezonder spel te bezorgen.

Als je het ook wilt proberen, hier is de lijst (BO1) van het deck dat ik heb getest:

[d title = "13-Land RDW" style = "embedded"]

4 Fanatieke Firebrand (RIX) 101
13 Berg (RIX) 195
4 Ghitu Lavarunner (DAR) 127
4 Schok (M19) 156
4 Speer Spewer (RNA) 117
4 Blikseminslag (XLN) 149
4 Runaway Steam-Kin (GRN) 115
3 De vlam van Keld (DAR) 123
4 Verlicht het podium (RNA) 107
4 Spies de Critici (RNA) 115
4 Wizard's Lightning (DAR) 152
4 Viashino Pyromancer (M19) 166
4 Voetlicht Fiend (RNA) 216

[/ A]