Wie bereidt koffie voor?

Na een discussie met een vriend of familielid, stel je voor dat je moet bepalen wie gelijk heeft met een "hit and run" -game op een videogame. Als je niet weet welke je moet kiezen, dan Big Crown: Showdown zou zeker voor u kunnen doen. Het onafhankelijke werk van Hyper Luminal Games is in feite verkrijgbaar bij 6 December 2018 op Ps4 en Xboxone en bij de 14 van dezelfde maand op Steam. In plaats daarvan arriveerde het na iets meer dan een maand op Switch, de 10 januari 2019.

Dit is een schattige middeleeuwse platformgame gericht op multiplayer games, online of lokaal, van twee tot een maximum van vier spelers. Pad in de hand, zonder al te veel woorden bevinden we ons in de centrale hub; vanaf hier kunnen we een snel spel of een persoonlijk spel selecteren, en een aantal instellingen aanpassen. Doel van het spel is om bereik het einddoel het vermijden van vallen tijdens de reis en het vermijden van obstakels en vallen die onderweg worden geplaatst. De winnaar is de eerste speler die aan het einde van de verschillende rondes 20-totaalpunten kan verzamelen.

Big Crown Showdown Review

Niet alleen een eenvoudige platformgame

De verdienste van de ontwikkelaars was echter in staat geweest om een ​​eenvoudig concept te combineren, een echt leuke gameplay. Onze grootste zorg is, behalve kijken naar waar we onze voeten op zetten, in feite die van duw de andere spelers uit het podium. Om dit te doen, kunnen we voornamelijk de aanvalsknop gebruiken die, correct geladen, ons toestaat om onze tegenstanders weg te slingeren; maar we kunnen onszelf ook verdedigen, dankzij een schild dat toch elke vorm van beweging onmogelijk maakt. Om alles nog dynamischer te maken, is de continue beweging van de camera, waar we voortdurend op moeten letten. Als je meer dan vijf seconden uit het gezichtsveld komt, verlies je een leven (en we hebben er maar vijf).

Big Crown: Showdown Review

Hoge bereikbaarheid ..

Het gevoel is eenvoudig: om vertrouwd te raken met de regelaars geworden is in feite heel directe, hoeven alleen gebruik maken van de analoge stick te bewegen en springen sleutels, aanval en bewaker. Het niveauontwerp is lineair en intuïtief; de fasen waarop we moeten vechten zijn in alle vijftien, verdeeld in drie grote omgevingen: we hebben de zandwegen van Zoggysand, de stad in de lucht opgehangen door Kasseltoon en uiteindelijk de gletsjers van Shivershire. Vanuit esthetisch oogpunt is de titel bijzonder geïnspireerd, met een cartoonachtig ontwerp dat het grafisch aangenaam maakt voor het oog. Echter, een zekere herhalendheid in de mechanica en vooral in de opeenvolging van de kaarten, die overdreven veel op elkaar lijken, is gemaakt om snel gevoeld te worden. De personalisering van de personages is ook slecht: het is mogelijk om ze alleen te onderscheiden door de kleur van het harnas en het type hoofddeksel, dat je in een speciaal gedeelte van het hoofdmenu kunt kopen door de munten in de verschillende kisten te spenderen. Aan de andere kant wordt de mogelijkheid om de instellingen van elke afzonderlijke game te veranderen geapprecieerd, wat van invloed zal zijn op parameters zoals het aantal beschikbare levens, de punten die nodig zijn om de overwinning te behalen en de bewegingssnelheid van de bovengenoemde camera; zinvol dat het, althans gedeeltelijk, helpt om het gebrek aan afwisseling te verminderen.

.. lage voorwendselen

Het grote voordeel van het spel is daarom de eenvoud, waardoor het echt toegankelijk is voor iedereen, groot en niet (ik verzeker je dat het voor iedereen een uitdaging is om mijn moeder te laten begrijpen hoe te spelen). In het kort, Big Crown: Showdown het is het klassieke spel met een luchtige lucht die zich tijdens het amuseren niet serieus neemt. Perfect om een ​​paar uur gezond plezier door te brengen in het gezelschap van onvoorzichtigheid.