In een interview met The Telegraph, Hidetaka Miyazaki - de gewaardeerde auteur van de series Souls, Bloodborne en de verwachte Sekiro: Shadows Die Twice - verbergde een bepaald verliefdheid op het genre van Battle Royale"Dit type spel is erg leuk"heeft in feite de Japanse ontwerper verklaard, ondervraagd over de mogelijkheid dat From Software zijn eigen bijdrage zou kunnen leveren. "We zijn erg onder de indruk van de manier waarop ze zich ontwikkelen: natuurlijk, als we voor hen zouden zorgen, zouden de implicaties zeker anders zijn! Maar we zijn echt geïnteresseerd, e deze mogelijkheid moet zeker niet worden uitgesloten in de toekomst. We zouden ons op een dag echt willen testen op het genre. " Kortom, een van die zeer onverwachte en ongewone uitspraken, vooral als we kijken naar het hoofdgenre waarvoor de auteur het meest bekend is. In het interview vertelde Miyazaki vervolgens over het hoge productieniveau van games voor één speler (met vermelding van Devil May Cry V en God of War), waarbij hij erop wees dat de gevechten royale volgens hem een ​​grotere variëteit aan gameplay nodig heeft. We zullen daarom zien wat de volgende zetten van de Japanse regisseur zullen zijn, misschien hopend op een gevecht tegen andere spelers bij de laatste opname van Claymore.