In een interview The Telegraph, Hidetaka Miyazaki - de gewaardeerde auteur van de Souls-serie, Bloodborne en de verwachte Sekiro: Shadows Die Twice - verbergde een bepaald verliefdheid op het genre van Battle Royale. "Dit type spel is erg leuk", hij verklaarde de Japanse ontwerper, ondervraagd over de mogelijkheid dat From Software zou kunnen bijdragen. "We zijn erg onder de indruk van de manier waarop ze zich ontwikkelen: zeker als we ervoor zouden zorgen, zouden de implicaties zeker anders zijn! Maar we zijn echt geïnteresseerd, en deze mogelijkheid moet zeker niet worden uitgesloten in de toekomst. We zouden ons op een dag echt willen testen op het genre. " Kortom, een van die onverwachte en ongebruikelijke uitspraken, vooral als je denkt aan het hoofdgenre waarvoor de auteur het meest bekend is. In het interview vertelde Miyazaki vervolgens over het hoge niveau van de productie van games voor één speler (met vermelding van Devil May Cry V en God of War), erop wijzend dat de strijd royale, zegt hij, een grotere variëteit aan gameplay nodig heeft. We zullen dan zien wat de volgende stappen van de Japanse regisseur zullen zijn, hopend op een strijd tegen andere spelers bij de laatste opname van Claymore.