La censuur het is zeker iets dat niet goed wordt gezien, omdat het de vrijheid om zichzelf te uiten beperkt en de wereld zijn ideeën en creaties laat zien. Er zijn echter bepaalde gevallen waarin limieten worden overschreden en dit is wat hij dacht Klep niet akkoord gaan met de publicatie van Rape Day op Steam.

De bovengenoemde game is de nieuwste creatie van Desk Plant en had sinds de eerste aankondiging controverse gewekt, met een verzoek om de annulering ervan en het bereiken van de 8000-handtekeningen. De reden hiervoor is de mogelijkheid om te kunnen verkrachten, verbaal maar vooral seksueel, het doet. Rape Day is in feite een post-apocalyptisch spel, waarin je moet overleven door de zombies te doden en met het vermogen om de ondoden af ​​te leiden en mee te nemen met de vrouwen van het spel, hun informatie af te persen met beledigingen of, in feite, verkrachtingen.

Valve wilde duidelijk niet in een ongemakkelijke positie komen daarom heeft dit spel voorkomen dat het op Steam wordt uitgebracht:

We respecteren de wens van ontwikkelaars om zichzelf te uiten, en het doel van Steam is ontwikkelaars te helpen bij het vinden van een publiek. Deze ontwikkelaar heeft echter een type inhoud gekozen en een manier om dit weer te geven, waardoor het moeilijk is hem te helpen.

Desk Plant heeft duidelijk de beslissing van Valve geaccepteerd, maar is niet van plan al zijn werk te gooien: in feite zal hij verkrachtingsdag op zijn website publiceren, waardoor het kan worden gekocht zonder tussenpersonen.