Nintendo Switch het is absoluut de hardware die het Kyoto-huis nodig had om te herstellen na de "flop" van Wii U. De hybride console die iets meer dan twee jaar geleden op de markt werd geïntroduceerd, verkoopt eenheden alsof er geen morgen was, en Famitsu heeft onlangs bekendgemaakt dat Switch de drempelwaarde van. overschreden heeft 7,5 miljoen van consoles die in Japan worden verkocht.

Met deze duizelingwekkende cijfers, het vorige (en indrukwekkende) record van Nintendo Wii, die in twee jaar sinds de lancering in het land van de Rising Sun alleen al rond was verkocht 7 miljoen van eenheid.

Kortom, de toekomst ziet er steeds beter uit voor Nintendo, ook gezien de aankondiging van Pokémon Spada en Scudo, die hebben opgenomen lawines van preorder over de hele wereld en dat zal de verkoop van alleen maar verhogen Schakelaar op het moment van uitgave.