Met dit stuk beginnen we een sectie van PDVG gewijd aan de wereld van digitale kaartspellen, vooral gericht op de wereld van MTG: Arena (en omgeving) en, als deActivision / Blizzard ze begraven het niet volledig, haardplaat.

Het weekend van de 23 en 24 februari vond plaats Mythic Championship in dat van Cleveland, Ohio. Het Mythic Championship maakt deel uit van het circuit dat van 2019 het voormalige Pro Tour-circuit zal vervangen.De verandering was nodig na de komst van MTG: Arena, die leidde tot de digitale revolutie het bekendste kaartspel van aller tijden.

De totale prijzenpot van dit circuit is X miljoen miljoen dollar, die gelijkelijk wordt verdeeld tussen 'fysieke' en 'digitale' uitnodigingstoernooien.

Na een korte analyse van de metagame van de eerste twee dagen en de laatste top8 van het Cleveland-toernooi.

Day One

Precies zoals we verwachtten de meesters te zijn van het toernooi dat we hebben Sultai Midrange en bossen gebaseerd Nexus of Fate (we bellen met de Wizard die hem verbood uit het BO1-formaat), met meer dan 1 / 3 van het veld bezet door deze twee archetypen.

Daarna hebben we een groot aantal aggro- en aggrocontrol-decks (WW en Mono U) en volgen we de rest met percentages lager dan de 10% aanwezigheid. Onder de "anderen" zou ik die 7 willen melden Izzet Phoenix op 499 en ik ga in het kort uitleggen waarom.

Dag twee

Izzet Phoenix was het enige aanwezige archetype waarvan het percentage van de prestatie van Dag twee 100% was, dat wil zeggen dat alle 7-spelers die besloten om op dit kaartspel in te zetten, de cut-off van de eerste dag hebben overschreden.

Het is ook waar dat dit resultaat bij zulke kleine aantallen niet indicatief is, maar ik persoonlijk geloof dat meer capabele spelers hebben besloten een archetype in de hand te nemen dat op dit moment bijna als een "schurk"Deck.

Onder de groten van de eerste dag zijn de decks met het beste percentage gebaseerd op die Nexus of Fate (bevestiging van de impact van deze kaart op de metagame), terwijl zoals verwacht Izzet Drakes heeft zijn inconsistentie getoond (het klassieke boeket dat ik zou willen, maar ik kan het niet), zelfs niet het bereiken van de 50% van de passage van de dag.

Top 8

We komen uiteindelijk in het hart van de analyse, dat is de studie van de decks die de noodlottige 8-top van deze hebben bereikt Mythic Championship.

MonoU Tempo - Herfst Burchett - Winnaar

. (15)
1 Essence Capture (RNA) 37
3 Negeer (RIX) 44
3 Inschakelen van melodie (XLN) 55
1 Eiland (XLN) 265
1 Disdainful Stroke (GRN) 37
3 Surge Mare (M19) 77
2 Deep Freeze (DAR) 50
1 Jace, Cunning Castaway (XLN) 60

Mono U Het was de grote verrassing hiervan Mythic Championship, met goed 3-decks geplaatst in de top8, inclusief de winnaar.

De strategie van dit deck is heel eenvoudig, maar niet gemakkelijk om in de praktijk te brengen: zet een wezen met ontwijkend vermogen zo snel mogelijk in het spel, betover haar met Curious Obsessionom een ​​draw-engine actief te laten zijn vanuit de 2-ronde om de benodigde kaarten te behouden om het betoverde wezen te beschermen.

Zodra het mogelijk is om te laten vallen Tempest Djinn met voldoende bescherming, dat is Duik naar beneden, Sirene Stormtamer of een counter, je probeert het spel te sluiten met een finisher die echt niet op schaal is, want voor 3 mana hebben we meestal een vliegende 3 / 4 die de neiging heeft om te groeien in de volgende bochten.

Wanneer het gameplan werkt zoals geïllustreerd, is het deck een machine, maar al wanneer je de dropdown naar 1 overslaat of nog erger Curious Obsession, dingen worden ingewikkelder. En in deze situaties zijn de grootste capaciteiten van de speler Mono U-tijd expert komt naar buiten.

Weten wanneer ik moet mulligeren (de moeilijkste kunst om te leren in de wereld van Magic, naar mijn mening), weet wanneer je een game moet dwingen, zelfs zonder bescherming of weet zelfs hoe je de race in aggro-modus moet managen, maak Mono U een kaartspel dat een grondige kennis van de hele metagame vereist, omdat monokleurigheid ook leidt tot structurele tekortkomingen om bepaalde bedreigingen die de tegenstander in het veld kan plaatsen (één bovenal, het totale gebrek aan hoofddek en zijde van iets om spreuken of artefacten te verwerken, met de enige hoop om ze tegen te gaan voordat ze in het spel komen).

De andere twee decks Mono U die de top8 hebben bereikt (Reid Duke e Julien Berteaux) verschillen echt voor een paar keuzes, vooral voor het dressoir, waar we altijd de aanwezigheid van een groot aantal zien ontkennen, gewoon om die bedreigingen tegen te gaan waar we het eerder over hadden, maar ook Melodie opnemen, een van de beste oplossingen tegen Hydroid Krasis o Wildgrowth Walker, kaarten die we vinden in 4x in de kaartspellen Sultai Midrange dat waren stradominanti in de metagame.

Als iemand dan uitlegt wat het nut is van een monocopie van Jace, sluwe Castaway het zou een van mijn grootste vragen kunnen oplossen sinds de tijd van de drie schelpen van Demolition Man.

Esper Control - Yoshihiko Ikawa - Tweede plaats

. (15)
1 Moment of Craving (RIX) 79
1 Negeer (RIX) 44
1 De oudste herboren (DAR) 90
4 Thief of Sanity (GRN) 205
3 Hostage Taker (XLN) 223
2 Lyra Dawnbringer (DAR) 26
2 Dwang (XLN) 105
1 Kaya, Orzhov Usurper (RNA) 186

Als een controle speler is dit duidelijk mijn favoriete deck van format en toernooi. Een mooie controller die mogelijke antwoorden op een dreiging heeft, wordt voor hem geplaatst.

Merk op hoe het hoofddek van het dek, dan de versies die je kon zien tot een paar weken geleden, zijn de kaarten verscheen als Huil van het Carnarium en een monocopie van Karn, Scion of Urza.

De eerste is nodig in veel matchups, soms als een eenvoudige massaswipe (laten we erover nadenken WW o Boros, maar ook hetzelfde Mono U), Maar vaak ook voor de bijwerking, die is verbannen van de dieren worden gedood in die ronde door middel van deze kaart. Hierdoor kan de speler Esper niet te veel zorgen te maken over de recursie van het kerkhof met kaarten zoals // zoeken Finality, een andere kaart die maakt Sultai Midrange een heel vervelend kaartspel om mee om te gaan.

De meest interessante keuzes hiervan Esper Control maar we hebben ze in het dressoir waar we enkele van mijn favoriete kaarten van het formaat vinden. Eerst en vooral Thief of Insanity, een echte bom als hij niet wordt geconfronteerd, alleen de grond raakt. Meestal de decks die tegen spelen Esper Control ze zijn geneigd de verwijdering voor wezens te omzeilen, omdat ze in feite nutteloos zijn in het 1-spel. Op dat moment is de speler van Esper Control hij kan kiezen voor een alternatief plan, namelijk 3 een voor een laten vallen Thief of Insanity en het spel gaan winnen door het simpelweg te beschermen, en de middelen van de tegenstander kort te gebruiken.

Een kaart zoals Lyra Dawnbringer het is zeker gericht op een metagame die wordt gedomineerd door RDW, waar de Lifelink-vaardigheid de loop van het spel kan veranderen. Misschien was het lezen van de metagame niet perfect en vanuit dit oogpunt, als in het dressoir van dit Esper Control we hadden nog twee exemplaren van Moment Craving in plaats van de legendarische witte, misschien hadden we vandaag de goede Ikawa als de winnaar van de Mythic Championship van Cleveland (te trage Lyra tegen Mono U).

De laatste kaart waar ik op wil letten is Kaya, Orzhov Usurper. Deze Planeswalker is begonnen om het uiterlijk te maken, na dit toernooi, veel van het hoofddek Esper Controle dat ik op mijn manier heb ontmoet tot de rang Mythic (voor nu ben ik vast altijd Diamond 2). Zij, net als Huil van het Carnarium is een papieren voornamelijk gebruikt om de recursie met begraafplaats in sommige dekken stoppen, maar op hetzelfde moment is een kaart die ook ons ​​in staat stelt om de punten te krijgen tegen agressieve decks, bedreigingen beheren Mono U die zijn allemaal op 1 kosten afgezien van de Tempest Djinn en in de laatste maat ook als een finisher met zijn -5 effect (hoewel het zelden speelt Esper Control Ik heb een wedstrijd op deze manier gewonnen, meestal geven de tegenstanders als eerste toe).

Izzet Phoenix - Luis Scott-Vargas - Top4

. (15)
1 Bakenbout (GRN) 154
1 Ral, Izzet Viceroy (GRN) 195
2 Inschakelen van melodie (XLN) 55
2 Sorcerous Spyglass (XLN) 248
2 Niv-Mizzet, Parun (GRN) 192
1 Spell Pierce (XLN) 81
1 Murmuring Mystic (GRN) 45
1 Shivan Fire (DAR) 142
3 Negeer (RIX) 44
1 Disdainful Stroke (GRN) 37

En hier is het, een van de Magnificent Seven aan het begin van het toernooi, dat de top 4 bereikte. Izzet Phoenix het is een heel oud archetype van het formaat dat, afgezien van de enkele kopie van Blood Crypt, met de mogelijkheid op afstand om het split-effect te gebruiken Discovery // Verspreiding, gebruikt geen enkele kaart van Ravnica Trouw.

Voor degenen die spelen Izzet DrakesHij kan heel goed dat de basis van de twee decks is zeer vergelijkbaar te zien, met het verschil dat terwijl Drakes ooit stopt de eerste bedreigingen neiging om opraken van benzine, Phoenix heeft de mogelijkheid, in geavanceerde spel, om nog gevaarlijk met recursie van de Feniciërs.

Ik probeerde het dek een paar keer, maar ik denk dat het spel gewoon een hekel aan me: meestal mijn Feniciërs, ondanks de helft van het dek te hebben gespeeld, blijven begraven in 30 kaarten ik nog heb na de wedstrijd, als je tegenstander heeft nu de overwinning in de hand.

Afgezien van persoonlijke pech, merken we dat op Izzet Phoenix, misschien meer dan Sultai Midrange, leed de verschijning van Huil van het Carnarium e Kaya, Orzhov Usurper die het dek alleen verwoesten.

Aan de andere kant dreigt een deck dat niet wordt bijgewerkt bij de laatste exituitbreiding, deze onoverkomelijke blokken te zien en zeker niet genoeg de twee exemplaren van Niv-Mizzet, Parun of de monocopia van Murmurerende Mystic bang zijn voor een kaartspel dat op kaarten kan tekenen zoals hierboven aangegeven.

Een van de kaarten die je in het dressoir van dit kaartspel moet vermelden is zeker Sorcerous Spyglass, Een van de meest effectieve tegen de Planeswalker kaarten in omloop. Naast het geven van ons het idee van wat zou de tegenstander te maken in ploegendienst te komen, het ons toelaat om de effecten van Teferi en metgezellen te blokkeren, en meestal, de decks te misbruiken Planeswalker, hebben weinig oplossingen tegen artefacten. Omdat het een artefact maakt het vooral aantrekkelijk voor alle dekken en daarom zou de rol hebben dat Nulstaaf hij had vele jaren in de vintage metagame.

RDW - Alex Majlaton - TOP 8

. (15)
1 Goblin Chainwhirler (DAR) 129
4 Lava Coil (GRN) 108
4 Cindervines (RNA) 161
3 Botsing // Colossus (RNA) 223
2 Treasure Map (XLN) 250
1 Zeg Fleet Daredevil (RIX) 99

We gaan ervan uit dat dit deck online wordt weergegeven in het toernooirapport als een Gruul Aggro, maar het is duidelijk dat het gewoon een kwestie van één is RDW met groene splash voor een bepaalde kaart: Cindervines.

Deze kaart, die om beurten twee wordt genomen, kan een van de grootste bedreigingen zijn die ooit voor dekken zijn aangetroffen Nexus of Fate (die meestal geen grote verwijdering van het hoofddek hebben, zo niet een uitsmijter) en in het algemeen voor alle controledecks.

Altijd verwijzend naar de wereld van Vintage (waaruit ik kom) kunnen we een zekere gelijkenis met zien Pyrostatische pilaar, kaart die ik als combo-speler vooral vreesde.

Anders dan dat de keuze van het hoofddek is erg "standaard", met uiteraard een manabase goed aangepast aan de kaarten met groene plons van de zijkant en de keuze van het spelen goed 4 kopieën van te houden Experimentele waanzin, papier dat, wanneer het de grond raakt, ons gewoonlijk in staat stelt om verloren gegane spellen te herstellen, zelfs als ik vind dat 4-kopieën een beetje 'zwaar' zijn.

Afgezien van het bovengenoemde Cindervines, in buffetkast hiervan RDW we noteren de monocopia van Zeg Fleet Daredevil, papier dat ik persoonlijk liefheb en dat ook in sommige van de ruimtes de ruimte kan vinden RDW in de toekomst (zeker in 4x en niet in één exemplaar).

Na toegang te hebben gehad tot het groen, wordt het ook gebruikt om te spelen Collision // Colossus, uitstekende kaart om stuurwielen te hanteren zoals Pteramander, de verschillende Drakes, Niv-Mizzet, Parun, Nicol Bolas, de Ravager, Doom Whisper e Hydroid Krasis.

Azorious Aggro - Marcio Carvalho - TOP 8

. (15)
2 Baffling End (RIX) 1
2 Ajani, tegenstander van Tyrants (M19) 3
2 Disdainful Stroke (GRN) 37
4 Tocatli Honor Guard (XLN) 42
1 Eiland (XLN) 265
1 Spell Pierce (XLN) 81
2 Negeer (RIX) 44
1 Onbreekbare formatie (RNA) 29

Dit is een van de weinige kaartspellen die ik niet heb kunnen uitproberen, omdat ik nog steeds te veel kaarten heb om het te koppelen. Wat betreft RDW met groene plons, ook hier hebben we een klassieker WW die zich aanpast manabase met de blauwe land verdubbelt om de toegang tot een paar kaarten van de kast te krijgen, dat is de schoonheid van 5 strijdig met kaarten die spellen kunnen winnen door zich tegen dit archetype tegen te gaan, als een massa gebaseerde doekje of een bos Nexus of Fate die begint verschuivingen in ploegendiensten in de wachtrij te plaatsen.

La Tocatli Honor Guard het wordt principieel gebruikt tegen Sultai Midrange, omdat bijna al zijn schepselen een effect hebben dat triggera wanneer ze in het spel komen, terwijl Onbreekbare formatie Het is de klassieke truc van de WW en derivaten dekken die de dubbele taak van het sluiten van een ronde voor het spel kan hebben of te voorkomen dat een massa af te vegen.

Nu, niet hebben het getest op de juiste waarschijnlijk ik het mis heb, maar het is mogelijk dat u nog niet gevonden een ruimte voor een kaart zoals Dovin, Grand Arbiter? Het is waarschijnlijk te langzaam voor de metagame, maar het ultieme is echt een bom.

Nexus Simic - Micheal Blonde - TOP 8

. (15)
1 Hydroid Krasis (RNA) 183
3 Atzocan Archer (XLN) 176
2 Biogenic Ooze (RNA) 122
2 Crushing Canopy (XLN) 183
1 Druid of the Cowl (M19) 177
3 Incubatie Druïde (RNA) 131
2 Negeer (RIX) 44
1 Nezahal, Primal Tide (RIX) 45

Dit is het enige op Nexus gebaseerde deck dat in de top8 is opgenomen. Met een erg vergelijkbaar kaartspel beklom ik de BO1-ladder vóór het verbod Nexus of Fate, alleen dat ik vroeger was Devious Cover-Up als tegenpool om recursie van te maken Root Snare en andere hulpprogramma's indien nodig.

Ook hier zeer eigenaardige dressoirkeuzes Atzocan Archer, handig om een ​​vroege te kunnen blokkeren Thief of Insanity en hebben nog steeds een blocker in 4 grondwet tegen RDW, die ons toelaat om zelfs een mooie × 3 2 1 te maken met de wezens in de grondwet is (zijn bout die 1 schade te voorkomen) RDW dat van WW.

In plaats daarvan het mooie Biogenic OozeDat trouwt met de grote filosofie van recursie windingen karakteriseren van het dek, misschien interessant genoeg idee om een ​​paar van de belangrijkste slot te vinden om het goed te exploiteren.

Reacties

antwoorden