De clash tussen miauwen e Mewtwo heeft ons verliefd gemaakt op de speelfilm van de 1999 en binnenkort (min of meer) kunnen we het opnieuw beleven in een moderne saus in de remake Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution.

The Pokémon Company heeft inderdaad de eerste trailer van de film die in de Japanse bioscopen zal aankomen 12 juli dit jaar: in tegenstelling tot het origineel, zal deze keer echter alles binnen zijn CGI in drie dimensies.

Zoals je kunt zien aan de trailer, worden de Pokémon echt getrouw gereproduceerd en bekijken de botsingen tussen origineel en gekloond, inclusief uiteraard de strijd tussen de legendarische Mew en Mewtwo kan niet anders dan iedereen fascineren. Dezelfde reactie zullen we waarschijnlijk niet hebben voor de menselijke protagonisten, duidelijk vertegenwoordigd door Ash, Misty en Brock, omdat ze een te plakkerig.

Op dit moment is er geen informatie voor een mogelijke aankomst in het Westen, maar gezien het grote succes van de eerste 1999-film en het hernieuwde enthousiasme voor het merk met de nieuwe hoofdstukken Spada en Scudo, is het waarschijnlijk dat Pokémon: Mewtwo Strikes Back Evolution we kunnen er ook van genieten in onze eigen taal.