Informatie vandaag zuigt. Wat we praten over politiek, nieuws, voetbal, videogames, informatie is een slaaf van sensatiezucht, bruikbaarheid, consumptie. Het beperkt zich tot het informeren, alsof zijn taak niet bestond uit training, educatie. Een artikel van 120-woorden slaagt er vaak beter in om het te overtuigen (en dus te lezen) dan door 120-regels. "Het is wat de markt wil" en, geconfronteerd met de markt, zal iedereen die vroeg of laat met hen te maken heeft, alleen maar in staat zijn om hun hoofd te laten zakken. Dit is waarom ik het niet uit wil laten gaan met wie, "te leven", gedwongen wordt zich te onderwerpen aan dictaat dat de creatie van inhoud met een plotselinge en slechte inhoud oplegt. Ik zou het ook met mezelf moeten nemen. Ik ben me er zelfs van bewust dat ik zoveel frivool nieuws heb geschreven, dat zelfs als ik begon, de omstandigheden totaal anders waren. Articoloni, editorials, allemaal met als doel mijn (onze) favoriete medium, het videogame, te verbeteren (en te verdedigen). Maar dan begrijpt u dat de site (terecht) moet factureren, om weergaven te factureren, om te zorgen dat views worden geproduceerd. Hier wordt dat wat de regel zou zijn (om op te voeden) de uitzondering en vice versa. Immers, niet het ergste compromis, als dit alles nodig is om de vitrine levend te houden om onze beste werken te laten zien.
Dit is de realiteit. Toen was er tot vandaag een droom. Een droom genaamd Deeplay.it.

Deeplay.it kon niet alleen onverbiddelijk de dynamiek bestrijden die zojuist is beschreven, maar hij deed het door de meest stimulerende artikelen te produceren die ik ooit heb gelezen. De zoekwoorden om die site te beschrijven kunnen alleen die zijn die worden gebruikt om hun favoriete secties een naam te geven: ANALYSE en DIEEPENING. Alles wat ik altijd heb geprobeerd te doen, in Over videogames praten als in de resterende aspecten van mijn leven. Ik beschouw mezelf als een egocentrisch persoon, vol zelfvertrouwen en bewust van zijn capaciteiten, eigenschappen die me altijd hebben aangespoord om mezelf te verbeteren en, natuurlijk, om me niet minderwaardig aan iemand te laten voelen. Tenminste totdat ik begon met het lezen van Deeplay.it. De artikelen op die site zijn tot op heden een van de weinige producten van menselijke activiteit die ik ten zeerste benijdde. Je weet wanneer je denkt: "Verdorie, ik wilde dat ding echt doen". Hier zijn die van Deeplay.it de enige inzichten die ik wilde schrijven. Ik benijdde Claudio Cugliandro, Parri, Grussu en de anderen. Een oprechte jaloezie die mij de afgelopen jaren tot een toeschouwer van hun werk heeft gemaakt, zonder mezelf ooit in complimenten of citaten bloot te stellen. Tenminste tot vandaag. Vandaag wil ik twee lijnen nemen om hen te bedanken. De passie, de academische methode en het doorzettingsvermogen waarmee ze hun werk hebben uitgevoerd, zullen altijd een inspiratie zijn.

Deeplay.it was de grootste Italiaanse bijdrage aan de emancipatie van het videogamemedium. Je zult een deel van hun bijdragen kunnen vinden op de Facebook-pagina wat gelukkig niet zal sluiten.

"Wat dood is, sterft nooit".

Reacties

antwoorden