Gggmanlives, een bekende Australische youtuber, wekte onlangs veel ophef tegen EA, het beroemde bedrijf beschuldigen videogame om het sponsorcontract te hebben geannuleerd negatief beoordeeld volkslied in een van zijn nieuwste video's. Het antwoord van de EA is niet traag om aan te komen en, via een officiële verklaring gericht aan Verscheidenheid, heeft alle aantijgingen van de youtuber ontkend. Gggmanlives is onderdeel van het Electronic Arts Game Changer Network, een programma waarmee geselecteerde content makers / spelers vooraf en exclusief toegang hebben tot games en content. De verdediging van het bedrijf begint vanaf hier:
"Ons Game Changers-programma is niet ontworpen om te betalen voor videorecensies. Wij geloven niet in deze aanpak. In dit geval zijn de voorwaarden voor het openbaar maken van deze specifieke video niet gehaald. Daarom hebben we om verwijdering of correctie gevraagd. We hebben niet gevraagd om de inhoud van de video te wijzigen, we hebben de youtuber aan een zwarte lijst toegevoegd. Je kunt de volledige GameChanger-programmaregels hier vinden. "

Ook Lee Williams, EA Community Community Manager, wilde Gggmanlives weigeren met een tweet: "Niemand is door ons op de zwarte lijst gezet, ons team in Australië verzocht om de video te verwijderen omdat niet aan onze voorwaarden voor sponsorvermeldingen was voldaan. Niets te maken met de inhoud van de video. "

EA

De situatie is extreem delicaat en ze lijken allebei hun eigen redenen te hebben ... wat was je idee?