Het schijnt dat Microsoft bereidt een ongekend partnerschap voor met Nintendo. Volgens een rapport van Directe feed-spellen, Microsoft werkt eraan om de abonnementsdienst beschikbaar te maken Xbox Game Pass op de Nintendo Switch.

De service zal gebaseerd zijn op streamingtechnologie xCloud van Microsoft om Xbox One-games op switchconsoles uit te zenden, overal, via een speciale app.

Xbox Game Pass is exclusief een niet-streamingservice waarmee abonnees gratis kunnen downloaden en spelen tijdens een zeer lange reeks games voor de duur van het abonnement. Met de ambities van Microsoft met betrekking tot streaming-games, met name via dezelfde xCloud-technologie, kun je je echter gemakkelijk voorstellen hoe Xbox Game Pass kan worden uitgebreid.

Game Informer hij bevestigde deze informatie met zijn bronnen, eraan toevoegend dat er een aankondiging zou worden gedaan tijdens de 2019.