In Electronic Arts vrijheid van meningsuiting staat waarschijnlijk niet goed aangeschreven. De youtuber Gggmanlives heeft inderdaad verklaard dat het softwarebedrijf het sponsorcontract voor het hebben heeft geannuleerd negatief beoordeeld volkslied in een van zijn nieuwste video's.

Niet alleen dat, maar EA 'vroeg' de jongen ook naar verwijder de video en om het op te laden, als hij dat wilde, alleen als hij niet kon verdienen met sponsorschappen.

https://twitter.com/Ggdograa/status/1098721200686084096

Velen hebben zich aan de kant van de youtuber aangesloten, hem feliciteerend met de transparantie van zijn bedoelingen, maar het verhaal gaf wel een alarmbel, denkend aan degenen die in plaats daarvan bereid zouden zijn om te doen praat goed over een spel alleen omdat u wordt betaald en gesponsord.

Een zet die zeker geen eer doet Electronic Arts en dat twijfelt aan de juistheid van bepaalde recensies van kanalen die door bepaalde softwarebedrijven worden gesponsord.