EVO Japan is een van de belangrijkste competitieve vechttoernooien van het jaar. Tijdens het evenement maken de ontwikkelaars gebruik van de mogelijkheid om games en uitgaande inhoud te promoten, waarbij ze een loyaal publiek aanspreken op het genre. ook Dood of levend 6 hij kreeg een ruimte om zichzelf te adverteren, en hij gebruikte het volledig met respect voor zijn provocerende stijl, waardoor hij een controverse creëerde.

Tijdens een deel van de gameplay werd het gebruik van de gratis camera getoond, waarmee je het gevecht kunt stoppen om de worstelaars vanuit verschillende hoeken te bewonderen. De speler heeft het beeld opzettelijk gestopt tijdens een worstelbeweging die vanuit de juiste hoek een seksuele handeling kon oproepen, er veel op wonen. De promotie ging verder met de twee presentatoren die begonnen te springen terwijl de camera inzoomen op hen, herinneren aan een van de meest beroemde functies van de Ninja Team brawler: de fysica van de borsten van de worstelaars. Kort nadat de stream werd onderbroken, hervatte hij aan het einde van de spelpresentatie.

De directeur van EVO bracht vervolgens een Twitter uit (toen verwijderd) waarin hij verklaarde dat de presentatie niet de waarden van het evenement weerspiegelde, omdat ze gedwongen werden om stop de stream tijdelijk om de integriteit van het evenement te beschermen en excuses aanbieden aan de fans.

 

 

Het evenement heeft verschillende controverses uitgelokt: sommigen zijn het eens met de keuze, anderen hebben de organisatoren van censuur beschuldigd, gezien het feit dat er problemen lijken te zijn in plaats van dat er liters bloed in rivieren stromen tijdens de gebeurtenissen van Mortal Kombat. We zullen zien of Koei Tecmo, distributeur van het spel en sponsor van het evenement, zal actie ondernemen gezien de behandeling die is gereserveerd voor hun product.