In de 2017, volgende Mass Effect: Andromeda, een rapport verklaarde dat de franchise zou worden opgeschort. Nu vertelde BioWare over zijn wens om andere spellen in de serie te maken.

Mark Darrah, uitvoerend producent van Anthem en Dragon Age, vertelde Polygon dat BioWare "Absoluut niet afgemaakt met Mass Effect". Hij zei ook dat het universum van het spel volwassen is en altijd kansen biedt om verhalen mee te vertellen "Veel interessante ruimte om te verkennen".

Ook de algemeen manager van BioWare, Casey Hudson, is geciteerd. Hij zei dat de franchise is "Heel levendig". De BioWare-producent, Michael Gamble, zei hij op Twitter en zei dat BioWare nog niet klaar is met het maken van andere spellen.

De volgende grote game in BioWare is de multiplayer-shooter Hymne, die later deze maand wordt uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De studio werkt ook aan een nieuw Dragon Age-spel. Voor Mass Effect zal er zeker een wachttijd zijn.