In de rapporteer aan beleggers over de kwartaalwinst, Activision Blizzard heeft bevestigd dat het "over 8%" van het personeel zal ontslaan.

Het bedrijf heeft momenteel 9600-medewerkers, wat betekent dat 770 / 800-medewerkers worden ontslagen. In het rapport, de nieuwe CEO van Activision Blizzard, Bobby Kotick, schreef dat, hoewel de financiële resultaten van het bedrijf in de 2018 "Ze waren de beste in onze geschiedenis, we hadden ons volledige potentieel niet gerealiseerd". Als gevolg hiervan zal de omvang van de belangrijkste franchise-ontwikkelingsteams - inclusief Call of Duty, Candy Crush, Overwatch, Warcraft, Hearthstone en Diablo - met ongeveer 20% toenemen om "Versnel het tempo en de kwaliteit van inhoud voor gemeenschappen en [ondersteun] een reeks nieuwe initiatieven".

De uitgever is echter ook "Prioriteit toekennen aan initiatieven die niet aan de verwachtingen voldoen en sommige niet-ontwikkelings- en administratieve kosten die verband houden met het bedrijf verminderen".

Hoewel Activision Blizzard niet specificeerde welke onderdelen van het bedrijf zouden worden beïnvloed, Kotaku meldt dat de ontslagen van invloed zullen zijn op het personeel van Activision, Blizzard, King en studio's zoals High Moon. Geïnteresseerde partijen worden een "volledig" behandelingspakket beloofd, gezondheidsvoordelen, loopbaancoaching, bijstand bij het vinden van een baan en bonussen voor winstdeling van het voorgaande jaar. Er wordt geprobeerd een "zachte" overgang uit te voeren, maar de baan kwijtraken kan zijn.