In de rapporteer aan beleggers over de kwartaalwinst, Activision Blizzard heeft bevestigd dat het "rond 8%" van het personeel zal afvuren.

Het bedrijf heeft momenteel 9600-medewerkers, wat betekent dat 770 / 800-medewerkers worden ontslagen. In het rapport, de nieuwe CEO van Activision Blizzard, Bobby Kotick, schreef dat, hoewel de financiële resultaten van het bedrijf in de 2018 "Ze waren de beste van onze geschiedenis, we hadden ons volledige potentieel niet gerealiseerd". Als gevolg hiervan zal de omvang van ontwikkelteams voor belangrijke franchises - waaronder Call of Duty, Candy Crush, Overwatch, Warcraft, Hearthstone en Diablo - met ongeveer 20% toenemen om "Versnel het tempo en de kwaliteit van inhoud voor gemeenschappen en [ondersteun] een reeks nieuwe initiatieven".

De uitgever staat echter ook "Prioriteit toekennen aan initiatieven die niet aan de verwachtingen voldoen en sommige niet-ontwikkelings- en administratieve kosten die verband houden met het bedrijf verminderen".

Hoewel Activision Blizzard niet specificeerde welke onderdelen van het bedrijf zouden worden beïnvloed, Kotaku meldt dat ontslagen van invloed zijn op Activision, Blizzard, King en studies zoals High Moon. Betrokkenen worden beloofd een "compleet" behandelingspakket, gezondheidsvoordelen, loopbaancoaching, bijstand bij het plaatsen van een baan en winstbonussen voor het voorgaande jaar. Er wordt geprobeerd een "zachte" overgang uit te voeren, hoe vaak het ook is om de baan te verliezen.

Reacties

antwoorden