In de afgelopen uren is gebeurd Reddit een vreemd fenomeen van ongelooflijke altruïsme door sommige Nintendo Switch-gebruikers. Het lijkt erop dat zondag, bij toeval, twee gulle spelers hebben besloten om een ​​van de leden van Nintendo Switch subreddit prepaid-kaarten te geven, met tegoed dat moet worden gebruikt Nintendo eShop, zodat de gelukkige winnaar een spel naar smaak kan kopen bij degenen die beschikbaar zijn in de catalogus van de online winkel. De weggeefactie vond plaats door een willekeurige winnaar te selecteren onder degenen die commentaar gaven op de berichten, via het klassieke systeem op basis van een generator voor willekeurige getallen.

Voor degenen die het niet wisten, Reddit is een site die verschillende discussieforums bevat, gedefinieerd "Subreddit", waar gebruikers kunnen communiceren en elkaar kunnen bespreken via berichten over een specifiek onderwerp met betrekking tot het hoofdthema. Het is ook mogelijk om privéberichten naar individuele gebruikers te sturen voor directe communicatie. De Reddit-communities zijn zeer actief online, tot het punt dat de grootste subreddit, zoals die van Nintendo Switch, verschillende moderators nodig heeft die het forum onder controle houden, zodat het geheel niet ontaardt in totale chaos. Veel productiebedrijven, zoals CD Projekt Redvolg de discussies in de subreddit die betrekking hebben op hun games, en gebruik ze als een van de meters om de mate van tevredenheid van hun spelers te analyseren.

Het initiatief van deze twee gebruikers begon een kettingreactie in subreddit, en zorgde ervoor dat andere mensen openden berichten waarin ze op hun beurt spellen aanboden, zelfs aankomend om tot vier of vijf spellen weg te geven. Sommigen van hen hadden eigenlijk goede bedoelingen, terwijl anderen de zaak als een grote meme namen en ze maakten er misbruik van om de gemeenschap te misleiden. De moderators vonden het moeilijk om te identificeren wie er echt wilden deelnemen aan dit merkwaardige evenement en wilden in plaats daarvan de gebruikers voor de gek houden en er misbruik van maken om karma-punten verkeerd te verzamelen (het equivalent van likes op Facebook, die op Reddit wordt in plaats daarvan verzameld door de gebruiker uit alle subreddit waarin hij participeert). Een ander probleem is gerelateerd aan mogelijke oplichting: door een spel aan te bieden als een geschenk, kunnen kwaadwillende personen proberen om de persoonlijke informatie van een speler met zeer weinig moeite in bezit te nemen, om ze te exploiteren voor hun eigen voordeel of chantage.

Steeds moeilijker om eerlijke mensen, grappige jongens of oplichters te identificeren, liep de situatie snel uit de hand, tot het punt dat de moderators werden gedwongen het initiatief in te tomen door alle berichten met betrekking tot de weggeefacties te blokkeren. De zaak is niet onopgemerkt gebleven in de andere subreddit van de videogamewereld, zoals dat ook verschillende gebruikers PlayStation en Xbox hebben besloten om vrijgevigheid te laten gaan en games in hun respectieve forums te geven. Ook in dit geval moesten de moderators de verschillende posten filteren om mogelijke bedriegers te identificeren.

Dergelijke gebeurtenissen kunnen niet anders dan voor de zoveelste keer laten zien hoeveel altruïsme de gamers kunnen, maar ze waarschuwen ons ook voor de gevaren die kunnen optreden. Sommige weggeefacties zijn nog gaande, vooral in de 4 Playstation-subreddit die je vindt qui. We nodigen je echter uit om voorzichtig te zijn en we herinneren je eraan dat alles wat je nodig hebt om een ​​spel of credits in te wisselen een code is. Denk goed na voordat u in dergelijke situaties uw persoonlijke informatie verstrekt.