Square Enix heeft onlangs enkele Europese merken met betrekking tot de Mana-reeks gedeponeerd. In detail zijn dit merken als Secret of Mana, Final Fantasy Adventure en Mystic Quest.

De eerste game uit de Mana-serie heette Seiken Densetsu: Final Fantasy Gaiden in Japan en werd in juni uitgebracht 1991 voor Game Boy. Het werd uitgebracht in Noord-Amerika als Final Fantasy Adventure in november 1991 en later in 1993 als Mystic Quest in Europa. Het werd ook uitgebracht als onderdeel van de Seiken Densetsu-collectie voor Switch in Japan in 2017.

Het vervolg, Seiken Densetsu 2, werd in augustus 1993 in Japan uitgebracht voor de Super Famicom, gevolgd door een Noord-Amerikaanse versie in oktober 1993 en een Europese versie met dezelfde titel in november 1994. Deze vernieuwing van de merken zou ook kunnen betekenen de komst van een nieuw hoofdstuk in de saga.