Als een donderslag bij heldere hemel, SEGA aangekondigd een grote financieel verlies als gevolg van het slechte succes van de mobiele afdeling.

Volgens de laatste economische resultaten van het bedrijf gemeld door Gamingbolt, heeft de Japanse industrie aangekondigd een buitengewoon verlies te lijden van 55 miljoen.

Verder wordt in de bron gespecificeerd dat de toonaangevende titels van het Japanse bedrijf dat aanwezig is op de mobiele markt zijn vertraagd door de intensivering van de concurrentie.

Om deze onaangename situatie te voorkomen, heeft SEGA bekend gemaakt dat het de IP's die het momenteel bezit, evenals de externe, optimaal wil benutten om het concept van de spellen te verbeteren en tegelijkertijd hun inkomsten te vergroten door de introductie van nieuwe producten in de fiscaal jaar.

Dit werk zal ook leiden tot een duidelijke verbetering van de interne ontwikkelingsprocessen om de mechanismen achter het maken van de spellen efficiënter en winstgevender te maken in vergelijking met de huidige situatie.