Subnautica het breidt uit, gaat van de zeebodem naar de arctische kou. Het doet dit met een uitbreiding, toepasselijk genoemd Onder nul, dat zal er een zijn standalone: het vereist daarom niet dat het basisspel werkt, waardoor het meer op een ervan lijkt vervolg dat voor een echte uitbreiding. Vanaf vandaag Below Zero Het is beschikbaar op Steam bij vroege toegang, en om te vieren, hebben de ontwikkelaars van UnknownWorlds onthuld de eerste trailer uitbreiding.

Below Zero, wat de dev een "nieuw hoofdstuk" in de geschiedenis definieert, vindt plaats een jaar later de gebeurtenissen van Subnautica, in een glaciaal gebied van de planeet 4546B, eerder onontgonnen. Concreet is de instelling een buitenaards onderzoeksstation, en de speler zal zijn omgeving moeten verkennen, boven en onder het oppervlak, verschillende gevaren overleven - allereerst natuurlijk de buitenaardse fauna. De laatste is beslist de hoofdrolspeler in de trailer, die je hieronder kunt zien.

Beyond Zero is momenteel beschikbaar op Steam e in de Epic Store, waar het zal blijven vroegtijdige toegang ongeveer een jaar, volgens de schattingen van UnknownWorlds.