Het grote succes van Resident Evil 2 Remake hield zeker niet op Capcom in nadenken over de toekomst, met Resident Evil 8 dat, blijkbaar, het zou al in ontwikkeling zijn. De informatie komt van een insider die de demo van Resident Evil 2 Remake al had aangekondigd en die hiervoor redelijk betrouwbaar zou kunnen zijn.

Volgens deze informatie zou Capcom met de ontwikkeling van het achtste hoofdstuk zijn begonnen na de release van de laatste DLC van Resident Evil 7 en in vergelijking met de laatste zouden we een groot verschil hebben: er zou inderdaad sprake zijn van de terugkeer van de weergave van de derde persoon.

Resident Evil 2 Remake

Na het haakje van het zevende hoofdstuk in de eerste persoon, zouden we bij de volgende grote titel in de serie terug moeten keren naar het verleden, een beslissing die misschien net succes van Resident Evil 2 Remake.

Volgens de insider, het verhaal van Resident Evil 8 "het zal plaatsvinden op een verlaten eiland waar een geheim laboratorium is"En het geheel zal focussen op"ontdekking van de waarheid achter de oprichting van Eveline en andere soortgelijke biologische wapens". Belangrijk voor gameplay-doeleinden zal zijn hallucinaties, dus dat "spelers zijn in de war over wat echt is en wat niet'.

Eigenlijk zou Capcom nog niet hebben besloten om dit hoofdstuk effectief te noemen Resident Evil 8, daarom gezien het in de titel van de hoofdserie, of een spin-off als Openbaringen of Code: Veronica. In elk geval staat het spel, nog in de kinderschoenen, het is niet klaar voordat Resident Evil 3 Remake is uitgebracht wat volgens de insider weer ook al aan de gang zou zijn.

Als dit allemaal waar was, zouden we een echt rooskleurige toekomst vinden voor liefhebbers van de horrorserie van Capcom.