Hoofdstad van Milaan. Ja, maar alleen de videogame. Dit zijn de gegevens die uit de recente komen census van Italiaanse ontwikkelaars gepubliceerd door AESVI (Vereniging voor Uitgevers van Uitgevers van Italiaanse videogames).

Hoe kunnen we lezen uit het document, "57% van de bedrijven van videogames is gevestigd in Noord-Italië, 24% is actief in centraal-Italiaanse regio's en 18% is gevestigd in Zuid-Italië en de eilanden.
Op regionaal niveau bevestigt Lombardije, met 41-bedrijven, de regio met het hoogste aantal studies, gevolgd door Lazio met 18 en Emilia Romagna met 13.
Op provinciaal niveau bevestigen Milaan, met 23% bedrijven in de sector, en Rome (14%) de steden met het hoogste aantal ontwikkelingsstudies, gevolgd door Napels (6%), Turijn (5%), Bologna (4%) en Florence (4%). "

Milano

Als u geïnteresseerd bent in de volkstelling in zijn geheel, u kunt de pdf downloaden door hier te klikken.