De remake van Resident Evil 2, verwacht door velen en aangekomen de 25 januari 2019, heeft tot nu toe veel terugbetaald het vertrouwen van Capcom, met een echt buitengewoon debuut (of beter gezegd een return). De game is inderdaad verkocht drie miljoen exemplaren in de ongeveer vier dagen sinds de release, waardoor de totale verkoop van de franchise een achtentachtig miljoen van kopieën.

Capcom ze is erg geïnteresseerd om er het beste van te maken populariteit haar stemrecht van het verleden, en in ieder geval met Resident Evil 2 deze keuze heeft zijn vruchten afgeworpen. Gezien het resultaat is het redelijk om dat te verwachten de beslissing voorbereiden andere remakes hebben gevolgd.

Het aantal verkochte exemplaren (dat naar beide verwijst digitale verkoop dat fysieke) is nog verrassender, als we dat in gedachte houden het originele spel hij had net iets minder dan vijf miljoen exemplaren verkocht. De remake lijkt dus voorbestemd om zijn voorganger te overtreffen.