Tegen het einde van de 90-jaren, terwijl de ontwikkeling van Resident Evil 2 hij sleepte zich, Capcom begon ook de ontwikkeling van andere titels in de serie. Het werd oorspronkelijk beschouwd als een spin-off voordat de maker van de Shinji Mikami-serie anders suggereerde. getiteld Resident Evil 3: Nemesis, het spel was bijna een uitbreiding van Resident Evil 2, dat een jaar eerder werd gepubliceerd en de twee titels zijn nauw met elkaar verbonden in de hoofden van de spelers. Toen de Resident Evil 2 remake werd aangekondigd, stelden fans ook de komst van Resident Evil 3 voor.

In een interview met de Japanse site GameWatch en vertaald door GearNuke, Werd Resident Evil 2 producent gevraagd Yoshiaki Hirabayashi de mogelijkheid van een remake van Resident Evil 3. Hirabayashi legt uit dat ze Resident Evil 2 hebben gemaakt alleen omdat de fans hem al lange tijd vroegen, dus ze hebben het nodig vergunning van fans om Resident Evil 3 te maken.

Het is een zeer PR-antwoord en het doet je vermoeden dat ze het groene licht al aan het project hebben gegeven, maar ik veronderstel dat een klein enthousiasme van fans alleen van een bepaald soort kan zijn.

Ondertussen Resident Evil 2 Het is beschikbaar op 4 PlayStation, Xbox One en pc.