Met de vooruitgang van de technologie, is het grafische aspect in videospellen meer en meer geëvolueerd, tot aan het fotorealisme. Toch vinden we vaak titels die op alles zijn gericht Grafica, weglaten van andere aspecten zoals gameplay en trama, wat een lange spelsessie frustrerend en saai maakt.

Over de vraag die hij zichzelf wilde uiten Dmitri Glukhovsky, de auteur van de romans waaruit de games zijn geïnspireerd metro Yenisahra, Waarin staat dat de plot van een videogame is veel belangrijker dan grafische afbeeldingen.

Volgens Glukhovsky is de technische sector zo belangrijk om ervoor te zorgen dat wat het plot wil uitdrukken het best vertegenwoordigd is, maar tegelijkertijd een spel zonder verhaal op hoogte zou leeg zijn:

Het is net als in de 3D-films. Als je naar een 3D-film gaat, hoe lang duurt het voordat je niet enthousiast bent over de 3D? Misschien vijf minuten? Dan is het het verhaal dat je nog steeds gepassioneerd maakt over de film.

Als je een Transformers-film gaat zien, raak je na vijf minuten verveeld, of het nu 3D is of niet, omdat het verhaal dom is. Als je echter naar Breaking Bad kijkt, is er geen 3D, alles wordt verteld in drie sets en de cast is ongeveer vijf personen. Toch kun je niet nalaten het te volgen omdat het zo opwindend, meeslepend en adembenemend is. We praten hierover. De geschiedenis komt op de eerste plaats.

De 15 van februari komt op pc, Xbox One en PlayStation 4 Metro Exodus, op dit punt kunnen we een werkelijk prachtige verhaallijn verwachten.

Reacties

antwoorden