Bungie kondigde aan dat zijn games in de serie Lot ze worden niet langer gepubliceerd door Activision. Het ontwikkelingsteam heeft alle IP-rechten verworven en zal de volgende titels zelf publiceren.

Hier is wat gecommuniceerd door de vennootschap:

We hebben acht jaar lang succes gehad en willen Activision voor het Destiny-partnerschap bedanken. Voor de toekomst kondigen wij met genoegen plannen aan voor de overdracht van publicatierechten voor Destiny van Activision naar Bungie. Met onze verbazingwekkende Destiny-community zijn we klaar om op eigen kracht te publiceren, terwijl Activision zich meer gaat toeleggen op IP-eigendom.

Bungie blijft werken aan Destiny 2.

Met Forsaken hebben we geleerd en geluisterd naar en gefocust op wat we geloven dat onze spelers willen van een geweldige Destiny-ervaring. Wees gerust dat er meer op straat is. We zullen blijven voldoen aan de bestaande Destiny-routekaart en kijken ernaar uit om in de komende maanden meer seizoensgebonden ervaringen uit te brengen, en onze gemeenschap te verrassen met enkele opwindende aankondigingen van wat er verder gaat.

Het zal interessant zijn om nu te zien of de volgende Destiny-game - of zelfs Destiny 2 - gebaseerd zal zijn op microtransacties. Destiny 2 is ook zwaar bekritiseerd voor zijn microtransacties en nu Activision uit het veld is, kunnen we niet wachten om te zien wat Bungie zal doen.