Bungie kondigde aan dat zijn games in de serie Lot ze worden niet langer gepubliceerd door Activision. Het ontwikkelteam heeft alle IE-rechten verworven en zal zelf de volgende titels publiceren.

Hier is wat gecommuniceerd door de vennootschap:

We hebben acht jaar lang succes gehad en willen Activision voor het Destiny-partnerschap bedanken. Voor de toekomst kondigen wij met genoegen plannen aan voor de overdracht van publicatierechten voor Destiny van Activision naar Bungie. Met onze verbazingwekkende Destiny-community zijn we klaar om op eigen kracht te publiceren, terwijl Activision zich meer gaat toeleggen op IP-eigendom.

Bungie blijft werken aan Destiny 2.

Met Forsaken hebben we geleerd en geluisterd en gefocust op wat we denken dat onze spelers willen van een geweldige Destiny-ervaring. Wees gerust dat er iets anders op straat is. We zullen ons blijven houden aan de bestaande Destiny-routekaart en kijken ernaar uit om meer seizoensgebonden ervaringen in de komende maanden vrij te geven, evenals onze gemeenschap te verrassen met enkele opwindende aankondigingen van wat daarachter is.

Het zal interessant zijn om nu te zien of het volgende spel van Destiny - of zelfs Destiny 2 - gebaseerd zal zijn op micro-transacties of niet. Destiny 2 is ook zwaar bekritiseerd vanwege zijn micro-transacties en nu Activision van het veld is, kunnen we niet wachten om te zien wat Bungie gaat doen.