Crytek het is een bedrijf dat nogal hoge ups en downs heeft gehad. Het is om twee redenen in de wereld bekend: Crysis e CryENGINEen velen vergeten vaak dat het dankzij haar is dat we vandaag ook de reeks kunnen spelen Far Cry. Crytek is echter altijd meer toegewijd geweest aan het ontwikkelen van geavanceerde grafische engines, waarvan de games ook de testbanken zijn voor onze slechte videokaarten. Aan de andere kant, telkens wanneer u een nieuwe GPU koopt, is de eerste vraag, vaak op een speelse manier aangepakt, altijd "maar draait Crysis 3 op zijn best?". Na een vrij kritieke periode in het 2016, het jaar waarin het bedrijf een grote herstructurering onderging en vier studies sloot, heeft Crytek zich verbonden aan een aantal projecten tegelijk. Na een paar pogingen in de VR-wereld met The Climb en Robinson: The Journey is toegewijd en is nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van dit specifieke spel, Hunt: Showdown.

Gepubliceerd in februari Stoom passen Vroege toegang, het spel is onmiddellijk succesvol geweest, zowel door het publiek als door de critici. De titel is een hybride PvPvE waarbij het hoofddoel is te onderzoeken over de aanwezigheid van een monster (op dit moment zijn er slechts twee, een spin en een monsterlijke slager) binnen een grote kaart. Onze jager, naar behoren gerekruteerd via virtueel geld, moet de aanwijzingen ontdekken die, eenmaal geanalyseerd, een deel van de kaart verwijderen waarin het monster niet aanwezig is. Het systeem van tracking-aanwijzingen is heel eenvoudig: door op een toets te drukken, komt u in een soort van onderzoeksmodus waardoor we enkele blauwe vuurvliegjes kunnen zien die het te bereiken punt markeren. Natuurlijk zal het geen gezondheidsgang zijn. Verspreid op de kaart zijn veel zombies of vijanden veel krachtiger, waardoor een grote hoeveelheid kogels op de grond moet vallen. Naast hen moeten we ook aandacht besteden aan de andere spelers. In feite, zodra een van de spelers (of een team, als u in coop) games is het monster wordt getoond aan de andere spelers in hun streven om het te bereiken, het doden van haar leden en verlossen van de grootte van het monster met het oog op de te winnen spel.

Daarom angst is vrijwel constant tijdens het spel, voortdurend in de greep van de angst voor het vinden van zichzelf voor een zombie gooien van ons tegen een zwerm giftige insecten, vreemde vissen dat als je eenmaal een voet in het water stortten zich op ons in een mum van tijd dilaniandoci of, nog erger, een andere speler die, dankzij de kracht van de lag, bijna onoverwinnelijk is. Verder zijn een paar dagen geleden gepubliceerd nieuwe kaart en een nieuwe spelmodus. Dit laatste is best interessant omdat het tien spelers betreft, zonder de mogelijkheid om samen te werken, binnen de gamekaart. Elk van hen moet vier speciale aanwijzingen vinden om het spel te winnen en speciale prijzen te winnen. helaas deze modus is beperkt en binnenkort wordt het verwijderd, waarschijnlijk terwijl u deze regels leest, is het al niet meer beschikbaar.

Voordat we het spel beginnen, moeten we ons voorbereiden. Door het geld dat beschikbaar is aan het begin van het spel en het geld dat tijdens de spellen is verzameld, hebben we de mogelijkheid om nieuwe jagers, wapens, werpobjecten, herstel en nog veel meer te kopen. Zodra je het 16-niveau hebt bereikt, begint het echte plezier als het spel eindelijk wordt ontgrendeld de dood wordt permanent. Je jager, wiens uitrusting minutieus level-voor-niveau is gekocht, als hij sterft, zal niet in staat zijn om weer tot leven te komen en je zal alles verliezen wat hij droeg. Dit element vergroot de diepte van het spel enorm, evenals de angst die je ervaart als je zelfs maar één slag hebt. Dientengevolge stijgt de moeilijkheidsgraad omhoog en neemt de vereiste aandacht steeds meer toe en is het niet moeilijk om door vijanden omringd te worden zonder enige mogelijkheid tot ontsnapping. Zelfs als je betere wapens kunt krijgen door het level te verhogen, praten we nog steeds over een extreem traag en zwaar geschut dat de tactieken van de Rambo beloont. Doordachte opnames vanaf een afstand of, nog beter, stille steekpartijen zullen de elementen zijn die je naar de overwinning zullen leiden of, althans, naar de botsing met de baas van dienst. Als op de kaart het spel interessant lijkt, schijnt de staat van vroege toegang helaas door elke porie.

De matchmaking aan het begin van het spel is extreem lang en, in mijn geval, de gevonden fouten waren niet zeldzaam na zelfs vijf minuten wachten, totaal gefrustreerd. Op een avond probeerde ik meer dan twee uur om te spelen en ik merkte dat ik slechts drie games deed, zo erg dat ik ook de twijfel had dat er geen mensen waren verbonden. Controleren op Stoomgrafieken merk op dat het aantal spelers nog steeds laag is, maar niet zozeer dat matchmaking onmogelijk is. Tijdens mijn tests kreeg ik ook de kans om van videokaart te veranderen. Tijdens mijn testen met 1070 moest het spel op medium instellingen en 1080p en nog steeds niet bijna nooit bereikt stabiel 60fps. Na een paar dagen kocht ik een 2080 en probeerde 4K spelen met hoge instellingen, optie onmiddellijk verworpen als zij gingen op 25 fps. Een beetje spelen met de instellingen en de resolutie met recht verlagen verandert de situatie, maar we staan ​​nog steeds voor een product dat nog rauw en niet geoptimaliseerd is, extreem zwaar en dat nog veel moet worden verfijnd. Wat de gameplay betreft heb ik geen grote gebreken afgezien van enkele onbalans in matchmaking, die ik vaak mensen tegen op hoog niveau sluipschutter die mij oneshottava dat ik geen kans om iets te doen gehad. Het is natuurlijk geen klein probleem, maar ik hoop dat ze dit ook tijdens de ontwikkeling corrigeren. We zullen het zeker meer diepgaand bespreken, verdere patches en updates volgen.

Opmerking - De game is uitgevoerd met de volgende configuratie:

H170pro4s moederbord;
16GB DDR4 2133mhz;
WD Blue 1TB;
Xfx550 voeding;
Gigabyte G1 2080 8gb;
Noctua nuh-d14 dissipator;
SSD samnsung FROM 256 GB.