La Virtual Console, beginnend met Wii, heeft miljoenen spelers in staat gesteld om (virtueel, in feite) de handen uit de mouwen te steken bij veel klassieke softeca NES, SNES e N64, ging dan verder op Nintendo Wii U.

De komst van Schakelaar heeft een beetje veranderd 'de kaarten op de tafel: we hebben geen echte Virtual Console maar de Nintendo Switch Online, een abonnementsservice waarmee u verschillende NES-spellen kunt spelen, met een catalogus die altijd wordt bijgewerkt. Dus om andere titels of SNES-spellen te spelen, moet je vertrouwen op de oude consoles en Mini-revisies, maar een verklaring van Reggie Fils-Aime hij liet enkele vragen.

De president van Nintendo of America heeft dat inderdaad aangekondigd het bedrijf produceert niet langer NES Mini en SNES Mini, En dat er zal geen N64 Mini zijn"de enige manier om de oude klassiekers te spelen, is via de Nintendo Switch Online'.

Momenteel is deze service zeker niet aan de Virtual Console, zowel voor het aantal games als omdat het alleen NES-titels omvat, terwijl die SNES en N64 zijn uitgesloten. Laat deze woorden wijzen op een toekomstige aankomst ook van titels die op de andere consoles zijn uitgebracht?