Er zijn weinig twijfels Metro Exodus wees een spel veel ambitieus zoals verwacht. Juist vanwege de nieuwe hoogten die hij wil bereiken, was het spel geweest teruggestuurd naar de 2019, waardoor het wachten van de spelers wordt verlengd. Exodus zal nog steeds verschijnen in de 2019, maar het goede nieuws is dat het wachten iets minder lang zal duren dan verwacht: het spel komt met een week voor vergeleken met de eerder gecommuniceerde datum.

De redenen voor het voorschot zijn niet duidelijk, maar ongetwijfeld zal dit het spel ten goede komen, waarvan de vorige lanceringsdatum samenviel met dat van Hymne. De ontwikkelaars beloofden een spel "groter dan" Metro 2033 e Metro Last Light in elkaar gezet, "en we zullen binnenkort weten of deze belofte wordt nagekomen.

Metro Exodus vrijgegeven de 15 februari 2019.