De shooters zetten in in de Tweede Wereldoorlog ze gaan nooit uit de mode, of het nu is vervolg op de grote klassiekers of nieuwkomers, titels op basis van de singleplayer of de multiplayer. Vanaf vandaag is het toegevoegd een nieuwe naam aDe lijst met inkomende titels: Article 17 publiceert in feite De hel laat los. De shooter, ontwikkeld door Black Matter, is een multiplayer die lijkt op Red Orchestra, met enorme veldslagen die tegenover elkaar staan vijftig spelers per inzet.

De hel laat los wordt verondersteld heel realistisch en vooral overweldigend te zijn: de speler zal worden gekatapulteerd grote en complexe kaarten, herbouwd dankzij luchtfoto's van de tijd en satellietbeelden van die plaatsen vandaag. Het hoge aantal spelers en de aanwezigheid van meerdere klassen en voertuigen hebben het doel van chaos genereren, de bossen en favoriete velden van Black Matter veranderen in een apocalyptisch scenario.

De game is mogelijk gemaakt door een Kickstarter-campagne weg geslaagd. Hoewel Article 17 en Black Matter nog niet zijn losgeknoopt op mogelijke datums, De hel laat los lijkt zich in een vrij vergevorderd ontwikkelingsstadium te bevinden, althans zoals blijkt uit de trailers, wat verklaart waarom de ontwikkelaars zeggen dat ze devroegtijdige toegang al van de 2019. De Steam-pagina van het spel is beschikbaar Hier.