Het is Maleisië dat de eer heeft om het 2018 / 2019-seizoen van Dota 2 te openen, en het is de Virtus pro om de eer te hebben de eerste zeer belangrijke trofee naar huis te brengen, de Kuala Lumpur Major!

Het Russische team dat moest winnen moest een toernooi bijwonen andere 15-teams behoren tot de sterkste ter wereld. Onder de klinkende namen onmogelijk en niet te vergeten de Kwaadaardige genieënde Fnatic, The Paris Saint Germain (bekend om zijn successen in de voetbalwereld) en last but not least de Team Secret van de veteraan Puppey, Dota 2 concurrerende vestiging.

Het zijn slechts de laatstgenoemden die de finale hebben gespeeld tegen Solo en metgezellen. Na een eerste triomf over Virtus Pro in de finale van de Winnaars Bracket, vond Team Secret er een Laatste aankomst in 5-spel waar de Polar Bears (roepnaam van de VP, om de mascotte van het team te noemen), die veel worstelt, eindelijk de titel van kampioen hebben gepakt.

Een mooi toernooi om van begin tot eind te zien met een enkele bittere noot de afwezigheid van het OG-team, welke spelers besloten een pauze in te lassen na het wereldkampioenschap won een paar maanden eerder om de batterijen op te laden en de rest van het seizoen op volle sterkte voort te zetten.

Keuze deelbaar vanuit menselijk oogpunt, maar dat berooft hen van de 350.000 dollar gewonnen door Virtus Pro. Niet slecht, vooral als we denken dat ze in hun laatste toernooi hun wereldkampioen zijn ze brachten meer dan 11 miljoen dollar mee naar huis...