Rockstar Games heeft er vaak op aangedrongen op realisme als een van de grondslagen van de gevarieerde game-ervaring aangeboden door Red Dead Redemption 2, en dit thema blijft constant van de meest afschuwelijke gebaren tot de meest gewone. De laatste omvatten ook interacties met dieren, zoals het vermogen om de honden te aaien. Spelers hebben echter een belangrijke omissie opgemerkt: in tegenstelling tot honden, het is onmogelijk om katten te strelen.

Eens merkte deze ernstige kloof, een speler, Mark Kenway, heeft een petitie gelanceerd Rockstar Games vragen evenveel waarde te hechten aan onze viervoetige vrienden, of het nu honden of katten zijn. Petities zijn een veel voorkomend fenomeen in de wereld van videogames, en variëren van de verzoeken van intrekking van de licentie voor die van het echte annulering van een spel, maar dit is ongetwijfeld een van de vreemdste. Kenway zegt dat hij het zag een schattig kitten in de stad Saint Denis in Red Dead Redemption 2en 'getriggerd' zijn door de onmogelijkheid om het te aaien. Kritiek op wat hij aanvoert als "dierlijk racisme", zwoer hij streel nooit meer een hond in het spel totdat de ongelijkheid van de behandeling is gecorrigeerd. Hij benadrukte ook dat hij vóór het bezoek aan Saint Denis elke hond had gestreeld die hij tijdens het spel tegenkwam, zelfs op de meest opgewonden momenten, en hij is van plan om dit te doen. hetzelfde met katten.

Er is op dit moment geen nieuws met betrekking tot antwoorden van Rockstar, maar de petitie is beschikbaar (en uiteraard open voor handtekeningen) qui.