Van de vele evenementen waaraan we deelnemen aan deze Lucca Comics & Games 2018, was de meest opwindende tot nu toe de ontmoeting met Christian Cameron, Design Director voor Insomniac Games en de gloednieuwe Marvel's Spider-Man exclusief voor PS4.
In een van de zalen van het 17e-eeuwse Teatro del Giglio konden we hem een ​​paar vragen stellen over zijn carrière en, natuurlijk, over Marvel's Spider-Man. Veel leesplezier!

 

Marvel Spider-Man - 212511 Image
Christian is de grote jongen in het midden

Je hebt hard gewerkt om de positie te bereiken en te verdienen die je nu hebt. Velen zullen je herinneren voor je werk als ontwerper en programmeur op Resistance 3 en Call of Duty, bijvoorbeeld. Hoe is het om eindelijk Design Director te zijn?

Ik hou van design in al zijn aspecten: combat design, missieontwerp, systeemontwerp. Ik geloof dat het fantastisch is om met andere ontwerpers te kunnen werken en jonge mensen te helpen groeien. Wat ik kan aanbevelen om nieuwe ontwerpers is om te blijven werken met passie en verkennen elk aspect van het ontwerp, niet alleen niveau ontwerper of ontwerpers te bestrijden zijn. Probeer om een ​​glimp van elke fase van ontwikkeling op te vangen: Er zal zeker de beste van de Design Director maken. 

Wat is het verschil tussen planning en planning? Tussen "je handen vuil maken" en beheren?

De ontwerpdirecteur heeft een breder beeld van wat er gebeurt. Controleer de ontwikkeling van elk stuk. Terwijl de specifieke ontwerpers alleen met hun tegel omgaan, moet de ontwerpdirecteur ervoor zorgen dat alle stukken samenwerken en perfect bij elkaar passen.

Heb je altijd van Spider-Man gehouden? Was je enthousiast om het leven te kunnen geven aan je universum?

Ja, zonder twijfel. Hij is een van de weinige helden die zijn vaardigheden begrijpt en ervan houdt om plezier met ze te hebben. Het perfecte personage voor een videogame waar je plezier kunt hebben en waar het gevoel voor humor altijd aanwezig is. 

Wat is je antwoord op de vele beschuldigingen van grafische downgrades tussen de Spider-Man-trailers en de voltooide game?

Geen antwoord. We speelden erop en het was best leuk. 

Hoeveel heeft een spel als Batman: Arkham Asylum het creatieve proces van Spider-Man beïnvloed?

Wat we zochten voor Spider-Man, vooral wat betreft het vechtsysteem, was toegankelijkheid. We wilden dat spelers echt de wereld betreden en het zonder al te veel moeite zouden spelen. We zijn begonnen met titels als We kozen ervoor om te beginnen met de bases die vergelijkbaar zijn met Assassin's Creed, Batman, Shadow of Mordor en deze vervolgens ontwikkelen en in andere richtingen brengen. Er was zeker een invloed omdat we een product wilden creëren dat iedereen zou bereiken, dat "vertrouwd" was voor de gebruiker, maar tegelijkertijd zijn eigen eigenaardigheden met zich meebracht. Veel van de soorten gevechten in Spider-Man zijn afwezig in andere titels. 

Zullen we Superior Spider-Man ooit zien?

Je zult het nooit weten! (lacht, red.) En dan is doctor Octopus nog steeds in leven. 

Zijn er bepaalde karakters of universums waar je aan zou willen werken?

Ik hou van Spider-Man, maar ik zou het erg op prijs stellen om aan het X-Men-universum te kunnen werken. Ik hou van de personages en het zou geweldig zijn om hun volledige potentieel te ontdekken.