De stad Lucca heeft hulde gebracht aan de leraar Matsumoto, vader van Capitain Harlock, met de medaille van de stad. In een Teatro del Giglio gevuld met een enthousiast publiek de Sensei werd geëerd door de eerste burger van Lucca, Alessandro Tambelini, met de levering van de officiële medaille van de stad.

In aanwezigheid van de directeur-generaal van Lucca Maak Emanuele Vietina, de burgemeester begroette de sensei, noemde hem Grand Master, "die bij uw tekeningen bracht u zo veel jongens in de ruimte, heb je een passie bijgebracht voor de wetenschap en je hem geleerd om lief te hebben vrijheid. Lucca levering zal deze medaille dat Incesa precies het woord Libertas, want onze stad heeft altijd gewaardeerd en verdedigd deze belangrijke waarde".

Naast de Lucca-medaille in Matsumoto werd ook de officiële Lucca Comics & Games-medaille uitgereikt.